Rondvaart Zaanse Schans

Een rondvaart langs de Zaanse Schans

Voor veel toeristen is de Zaanse Schans met acht mooie molens op een rij hét plaatje van Nederland. Het hoort beslist thuis in het rijtje kaas, klompen, dijken en bloembollenvelden. De Zaanse Schans biedt een prachtig decor, zowel voor een feestelijke gelegenheid als een zakelijke bijeenkomst. Het is een prachtig gezicht om de molens in het water gespiegeld te zien.

De Zaanse Schans

De Zaanse Schans heeft trouwens nog veel meer te bieden. Vanaf 1961 zijn hier tal van oude gebouwen naar toe verhuisd, om ze samen op één plek voor de toekomst te behouden. Verspreid over het terrein staan in totaal vijftien molens, waaronder een specerijenmolen en de enige nog werkende verfmolen in de wereld. Andere panden herbergen onder meer een scheepswerf, een klompenmakerij, de nagebouwde kruidenierswinkel van Albert Heijn, een kaasmakerij, een restaurant en een distilleermuseum. Voor de ínwendige mens is er dus genoeg te beleven. Natuurlijk kan de bemanning van de salonboot u ook met elke vorm van catering verwennen.

rondvaart Zaanse Schans in een sloep

Varen op de Zaan: kijken naar industrieel erfgoed

Verspreid langs de Zaan liggen tal van oude fabrieken. Ze maken deel uit van een oud industriegebied dat ooit, vier eeuwen terug, begon met een enkele houtzaagmolen. In de afgelopen decennia heeft de industrie steeds vaker een plek buiten de stad gevonden.

Vaartocht met gids

Gelukkig zijn veel van de fraaie, oude kolossen gered door ze een nieuwe bestemming te geven. Als u met een van onze salonboten over de Zaan gaat varen, heeft u het beste zicht op de voormalige Verkadefabriek, zeepziederij De Adelaar, de oude Honigfabriek en al die andere indrukwekkende gebouwen. Wilt u een deskundige gids aan boord die meer vertelt over het industriële verleden van de Zaan? Dat regelen we graag voor u. Bij rederij Belle kunt u een boot huren voor elke vaarroute tussen het Amsterdamse IJ en het weidse Alkmaardermeer.

Belle in Amsterdam

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen

Mede dankzij rederij Belle kunnen wij terugkijken op een bijzonder mooie dag.Onze complimenten voor de medewerkers van de rederij, zij zijn niet alleen bijzonder vriendelijk maar ook heel professioneel.De catering was top, elke ronde met hapjes was genieten.Schipper Mario heeft de kinderen onwijs leuk betrokken bij de vaartocht.
Kortom: super!Hartelijk dank namens Marco & Marja

Bruiloft Marco & Marja

Via deze weg willen wij jullie nogmaals bedanken voor de bijzondere dag die jullie ons hebben bezorgd. Wijzelf maar ook al onze gasten waren onder de indruk van de vriendelijke bediening en goede service die u tijdens onze tocht geboden hebt. Ook de presentatie van alle hapjes en het buffet was erg fraai. Uitsluitend complimenten!!! Het is voor ons een onvergetelijke dag geworden.

Edfirst design en reclame

Wij willen Rederij Belle graag bedanken voor de zeer geslaagde “get together” van Innovation Norway en haar gasten. Een speciale gast was de ambassadeur van Noorwegen in Nederland, mw. E. Bugge. Wij hebben enorm genoten. Een vriendelijke groet aan kapitein Hans en zijn assistente.

Innovation Norway

Het was een dag om nooit te vergeten. Allemaal lieve mensen om ons heen. Het vloog allemaal voorbij. De trip was zeer professioneel geregeld, met een uitstekende bediening. Nogmaals heel erg bedankt voor de perfecte dag die, mede dankzij jullie, tot een groot succes is geworden. Hopelijk nog eens tot ziens en het gaat jullie goed.

Kees Havenaar

Was in het kort…fantastisch, goed georganiseerd, op tijd, hoge kwaliteit van eten, uitstekende service en goede planning.
Gasten kregen ondanks de donkere avond een goed beeld van Amsterdam verlicht in een warme omgeving van de mooie boot.