Amstel

Arrangementen

Klinkend dagje uit op de Amstel

Als sinds eeuwen is de Amstel bij Amsterdammers een geliefde manier om de drukte van hun stad – hoe mooi ook – even te ontvluchten….

Meer informatie

Zakelijk varen in stijl op de Amstel

De Amstel nodigt u uit voor een mooie vaartocht. Vanuit Amsterdam met z’n vele bruggen en bekende gebouwen als de Stopera en theater Carré, brengt…

Meer informatie

Varen op de Amstel door Amsterdam

De Amstel loopt dwars door Amsterdam. Als we vanaf het IJ en via de binnenstad de rivier opvaren, passeren we een aantal bekende bruggen, zoals de Blauwbrug, de Magere Brug met de Amstelsluizen en de Berlagebrug. Aan de wal zien we indrukwekkende gebouwen, waaronder de Stopera, de Hermitage, theater Carré en het Amstel Hotel. We verlaten daarna de stad en varen door een groenere omgeving naar Ouderkerk aan de Amstel. Deze plaats was in de middeleeuwen de residentie van de Heeren van Amstel. Er bevinden zich nu een aantal prima restaurants. Wij kunnen u de schoonheid van de Amstel laten zien met drie salonboten: de Belle van Zuylen (30 pers.), de Adeline (50 pers.) en de Dame van Amstel (80 pers.).

 

Salonboot huren Vecht

Naar Uithoorn en verder

Van Ouderkerk varen we door naar het kleine plaatsje Nes aan de Amstel, dat in de 16e eeuw als buitendijks land is ontstaan. Nog verder naar het zuiden komen we aan in Uithoorn. Hier splitst de Amstel zich in de Komme Mijdrecht en de Drecht. Vooral de Kromme Mijdrecht is door haar slingerende loop een prachtig stukje rivier om te bevaren. Langs de Amstel vinden we een aantal oude forten die deel uitmaakten van de Stelling van Amsterdam. Vanwege de constante temperatuur en vochtigheidsgraad zijn daar tegenwoordig enkele wijnproeverijen gevestigd. Uw vaartocht over de Amstel kan heel goed beginnen in Amsterdam of Uithoorn, maar andere opstapplaatsen zijn ook mogelijk. Onze gasten kiezen er geregeld voor om aan of van boord te gaan bij een van de vele aan de Amstel gelegen restaurants.

Meest geboekt in Amstel

L.-euser

Eten op een boot op de Amstel

Meer informatie

Bedrijfsuitje op een boot op de Amstel

Meer informatie

Varen en eten met kerst aan de Amstel

Meer informatie

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen

Het was een dag om nooit te vergeten. Allemaal lieve mensen om ons heen. Het vloog allemaal voorbij. De trip was zeer professioneel geregeld, met een uitstekende bediening. Nogmaals heel erg bedankt voor de perfecte dag die, mede dankzij jullie, tot een groot succes is geworden. Hopelijk nog eens tot ziens en het gaat jullie goed.

Kees Havenaar

De zomer is weer voorbij. Het Tax Center van Nyenrode Business Universiteit kan terugkijken op de geslaagde tweedaagse Summercourse. Het waren volle, leerzame dagen voor de deelnemers. De eerste avond van elke cursus werd daarom op informele wijze voortgezet met een vaartocht over de Amstel, met ‘de Dame van Amstel’. De ontvangst op het schip, door de kapitein, was telkens zeer hartelijk. In de ruime, sfeervolle boot werd volop gediscussieerd en bijgepraat met bekenden onder het genot van een vriendelijk geserveerd drankje. Ook het uitgebreide Indisch buffet smaakte de deelnemers prima! De vlotte organisatie van de tochten heeft zeker bijgedragen aan de plezierige ervaring van zowel deelnemers als Tax Center medewerkers.

Nyenrode Business Universiteit

Inmiddels ligt onze trouwdag alweer even achter ons, maar wat een fantastische dag hebben wij om op terug te kijken. Ook op de Dame van Amstel was alles super geregeld, waarvoor we jullie nog hartelijk willen bedanken! Soms heb je foto’s nodig om dingen weer te herinneren en daardoor willen wij in het bijzonder nogmaals de hele aardige kapitein bedanken! We zien hem regelmatig op foto’s terug zoals bij het aan boord helpen van de moeder van de bruidegom die al 83 is en veelal in een rolstoel zit en mijn neefje Lars (waarvan ik erg blij was dat hij er bij kon zijn door de hersentumor waar hij mee is geboren) die het geweldig vond om bij de kapitein te zitten. Op het laatst is de kapitein ook weer te zien als hij helpt voorkomen dat de jurk van de bruid al te vies wordt tijdens een enorme regenbui! Namens ons beide nogmaals hartelijk dank!

Paula Romein