Amstel

Luxueuze boten met aantrekkelijke arrangementen in en rondom de Amstel!
Vanaf 4 personen voor €675,-

Voor ieder wat wils

Arrangementen op de Amstel

Zakelijk varen op de Amstel

Als sinds eeuwen is de Amstel bij Amsterdammers een geliefde manier om de drukte van hun stad – hoe mooi ook – even te ontvluchten….


Een privéfeest op een boot op de Amstel

De Amstel nodigt u uit voor een mooie vaartocht. Vanuit Amsterdam met z’n vele bruggen en bekende gebouwen als de Stopera en theater Carré, brengt…

Varen in Amsterdam

Vaarroutes op de Amstel

De Amstel loopt dwars door Amsterdam. Als we vanaf het IJ en via de binnenstad de rivier opvaren, passeren we een aantal bekende bruggen, zoals de Blauwbrug, de Magere Brug met de Amstelsluizen en de Berlagebrug. Aan de wal zien we indrukwekkende gebouwen, waaronder de Stopera, de Hermitage, theater Carré en het Amstel Hotel. We verlaten daarna de stad en varen door een groenere omgeving naar Ouderkerk aan de Amstel. Deze plaats was in de middeleeuwen de residentie van de Heeren van Amstel. Er bevinden zich nu een aantal prima restaurants. Wij kunnen u de schoonheid van de Amstel laten zien met vier salonboten: de Emma (20 pers.), Belle van Zuylen (30 pers.), de Adeline (50 pers.) en de Dame van Amstel (80 pers.).

De route die we varen is helemaal naar wens samen te stellen en is mede afhankelijk van de plek waar u op- en af wilt stappen. U kunt bij ons zelfs een uitvaart per boot bestellen. Wilt u daar liever niet over na moeten denken, dan hebben we voor u drie mooie routes samengesteld waarbij u langs de mooiste highlights van Amsterdam vaart: Burgwallen, Grachtengordel en Oude en nieuwe havens.

Naar Uithoorn en verder

Van Ouderkerk varen we door naar het kleine plaatsje Nes aan de Amstel, dat in de 16e eeuw als buitendijks land is ontstaan. Nog verder naar het zuiden komen we aan in Uithoorn. Hier splitst de Amstel zich in de Komme Mijdrecht en de Drecht. Vooral de Kromme Mijdrecht is door haar slingerende loop een prachtig stukje rivier om te bevaren. Langs de Amstel vinden we een aantal oude forten die deel uitmaakten van de Stelling van Amsterdam. Vanwege de constante temperatuur en vochtigheidsgraad zijn daar tegenwoordig enkele wijnproeverijen gevestigd. Uw vaartocht over de Amstel kan heel goed beginnen in Amsterdam of Uithoorn, maar andere opstapplaatsen zijn ook mogelijk. Onze gasten kiezen er geregeld voor om aan of van boord te gaan bij een van de vele aan de Amstel gelegen restaurants.

salonboot amsterdam

Direct meer weten of een specifieke vraag?