0294 – 261433

Architectuur vaartocht Amsterdam

Een architectuur vaartocht langs het nieuwe en oude Amsterdam

Amsterdam heeft naast historische gebouwen veel mooie, moderne architectuur – en die is voor een groot gedeelte aan het water te vinden. Laat u rond varen, geniet van een hapje en een drankje en geef uw ogen de kost.

Het gezicht van het IJ

De architectuur-vaartocht op een van onze salonboten toont u de mooiste en interessantste moderne architectuur die Amsterdam te bieden heeft. We varen onder meer door het Oostelijk Havengebied en langs de nieuwe eilanden. We ontmoeten bekende gebouwen, zoals de passagiersterminal voor cruiseschepen, het Eye filmmuseum, het Muziekgebouw aan het IJ en de verbouwde pakhuizen. Aan de Oostelijke Handelskade zien we het oude Lloyd-hotel, dat in zijn glorietijd duizenden arbeiders uit Oost-Europa herbergde, voordat zij inscheepten naar Amerika. En natuurlijk kijken we ook even hoe bij de bouw van de Jan Schaefer-brug rekening is gehouden met het monumentale pakhuis ‘De Zwijger’.

scheepvaartmuseum amsterdam

Nieuwe gebouwen, nieuwe grachten

De architectuur-vaartocht brengt u ook langs het Java-eiland, waar de architectuur is gebaseerd op de zeventiende-eeuwse grachtengordel van Amsterdam. Er zijn hier zelfs vier nieuwe grachtjes gegraven.

KNSM-eiland, Singelgracht en nog veel meer architectuur

Op het KNSM-eiland vinden we grote woongebouwen met een allure die haast on-Nederlands aandoet. Ze staan te midden van een aantal oude havengebouwen, en die combinatie is prachtig. Bij het KNSM-eiland leggen we ook aan, om de architectuur te voet te bewonderen. De Singelgracht, ooit de buitenste verdedigingsgracht van Amsterdam, toont ons de architectuur uit de jaren negentig. Dit zijn ontwerpen van architecten uit de hele wereld.
De duur van de architectuur-vaartocht in Amsterdam is minimaal 2 uur, maar we kunnen hem uiteraard op uw wensen afstemmen. Denk ook aan de combinatie met een bezoek aan een (architectuur)museum of een restaurant.

vaartocht amsterdam

Prijzen

De prijs van de architectuur-vaartocht van drie uur bedraagt € 69,- p.p., inclusief bediening, drankjes aan boord, scheepshuur en BTW. Neem voor een offerte op maat even contact op.

Direct meer weten of een specifieke vraag?