Eten & drinken

Bekijk de mogelijkheden

Kies uit de vele opties

De mogelijkheden

Hieronder ziet u een overzicht van ons aanbod. U vindt er ideeën voor een feestelijke ontvangst aan boord, een voedzame lunch of een uitgebreid borrelgarnituur. Ook kunt u aan boord van onze schepen uitstekend dineren in een sfeervolle en unieke omgeving.

 Laat uw gasten genieten van live cooking aan boord en meegenomen worden in een culinaire beleving. Een exclusieve diner of lunch, samengesteld uit verfijnde gerechten met pure smaken, lokale producten en specerijen uit eigen tuin.

Via deze weg willen wij jullie nogmaals bedanken voor de bijzondere dag die jullie ons hebben bezorgd. Wijzelf maar ook al onze gasten waren onder de indruk van de vriendelijke bediening en goede service die u tijdens onze tocht geboden hebt. Ook de presentatie van alle hapjes en het buffet was erg fraai. Uitsluitend complimenten!!! Het is voor ons een onvergetelijke dag geworden.

Edfirst design en reclame

Menu

Ontvangst aan boord (alles huisgemaakt)

Koffie of thee met:
Mini muffin en brownie – € 4,95 p.p.
Petit Fours – € 5,95 p.p.
Gepersonaliseerde Petit Fours – € 6,75 p.p.

Koffie of thee met huisgemaakte taart
Keuze uit appelgebak, citroen-cheesecake en/of carrotcake:
– tot veertig personen keuze uit twee soorten
– van veertig tot zestig personen keuze uit drie soorten
– vanaf zestig personen keuze uit vier soorten – € 5,75 p.p.

Koffie etagère
Assortiment van huisgemaakte zoetigheden (twee per persoon):
Mini muffin, kokosmakroon, madeleine, chocoladekoek en dadelkoek – € 6,50 p.p.

Feestelijk ontvangst

Welkomstdrankje keuze uit:

Limoncello spritz – €9,00 p.p.

Aperol spritz – €9,00 p.p.

Alcoholvrije cocktails – €9,00 p.p.

Lunch

Lunch op salonboot amsterdam

Lunch mini’s – € 19,50 p.p.
Assortiment (vijf per persoon) van harde en zachte mini broodjes, mini sandwiches, mini wraps en bruschetta’s belegd met diverse luxe vleeswaren, kazen en salades zoals

  • Rundercarpaccio, pesto, pijnboompitjes en verse Parmezaanse kaas
  • Huisgemaakte zalmsalade met drie kleuren paprika
  • Vitello Tonnato, tonijnsalade met kalfsvlees
  • Rosbief met truffelmayonaise
  • Truffel-eiersalade
  • Kip en avocado
  • Oude kaas met truffelmayonaise
  • Caprese, buffelmozzarella, tomaat en pesto

Uitgebreide lunch – € 25,75 p.p.
Assortiment van harde en zachte belegde mini broodjes (twee halve per persoon) met luxe beleg zoals:

  • Rundercarpaccio met pesto, vitello tonnato, pittige kipsalade, tonijnsalade, fricandeau en caprese

Italiaans twee kleuren brood met luxe beleg zoals:

  • Rosbief met truffelmayonaise, truffel-eiersalade, oude kaas tapenade, gezond en gerookte zalm
  • Groene salade met kip, bacon, ei, diverse groenten, Parmezaanse kaas en dressing
  • Breekbrood met kruidenboter en humus
  • Verse fruitsalade

Soepen – € 5,50 p.p.

  • Italiaanse tomatensoep (V)
  • Groentesoep (V)
  • Truffelsoep
  • Courgettesoep (V)
  • Pompoensoep (V)
  • Kippensoep
  • Aspergesoep (zomer)
  • Erwtensoep (winter)

Inclusief stokbrood en kruidenboter

Luxe High Tea

High Tea – € 27,50 p.p.       

Hartig                    

  • mini broodje oude kaas, paprika en honing mosterddressing.
  • Eenhapswrap  rundercarpaccio truffelmayonaise en parmesaan.
  • Eenhapswrap kip pesto,
  • Mini sandwich met gerookte zalm roomkaas en komkommer
  • Bruchetta italiano, tomaten salsa rode ui en cappertjes
  • Tartellete caprese, buffelmozarella, tomaat, pesto 

Zoet

  • Scones met clotted cream en jam
  • Assortiment macarons
  • Mini muffin
  • Mini brownie
  • Mini bosvruchten taartje
  • Chocolade truffels

Thee is inbegrepen bij deze luxe High Tea

Borrelgarnituren

Tafelgarnituur (per persoon) – € 4,75 p.p

  • Gemengde noten
  • Belegen kaas
  • Patatas Fritas

bittergarnituur warm, 8 stuk – €12,50 

  • bitterballen (kan ook vega)
  • kaassouffle, mini loempia

Vegetarisch borrelplateau, 45 hapjes – € 99,50

  • Eénhaps wrap met geitenkaas, walnoot, spinazie en honing
  • Korstbakje juisgemaakte olijventapenade met krokantje
  • Lolly van roomkaas met Japanse notencrunch
  • Crostini caprese, tomaat, pesto en buffelmozzarella
  • Naanbrood met hummus, biet, yoghurtcrème en rucola

Luxe plateau Mondriaan, 45 hapjes – € 99,50

  • Eetbare amuselepel met carpaccio, pesto en Parmezaanse kaas
  • Blini met gerookte zalm, citrus en kaviaar
  • Huisgemaakte hummus met radijs en krokantje
  • Knapperige canapé met verse tonijn en wasabi
  • Eénhaps wrap pittige kip met sriracha

Classic Amsterdam, 60 stuks –
€ 79,00

  • Old Amsterdam, jonge kaas
  • Ossenworst, salami en grilworst
  • Amsterdamse uitjes, augurk en mosterd

Fine Dining 7 gangen

Geniet van een onvergetelijke culinaire reis met ons exclusieve 7-gangen diner, samengesteld met de hoogste kwaliteit verse ingrediënten. Elk gerecht is een meesterwerk van vakmanschap en smaak, ontworpen om uw zintuigen te prikkelen en een gastronomische ervaring van topniveau te bieden. Laat u verwennen door de verfijnde smaken en ambachtelijke bereiding van onze chef-kok, en beleef een avond vol culinaire verwennerij.

Classic  € 52,50

  • Soep van het seizoen (150gr) met garnituur en een broodje (40gr)
  • Tartaar van tomaat (50gr) met zure room, gefrituurde kappertjes en toast
  • Pannacotta van knolselderij (60gr) met brunoise knolselderij en truffelmascarpone
  • Burrata (50gr) met venkel, uitgesneden sinaasappel en gebrande boter/sinaasappeldressing
  • Vitello tonnato van gebraden kalfsmuis (75 gr) met tonijnmayonaise, rucola, kappertjes en toast
  • Hamburger (100gr) met sla, tomaat en bbq-saus
  • Vanille pannacotta met gebakken witte chocola

Vegetarisch  €52,50

  • Soep van het seizoen (150gr) met een broodje (40gr)
  • Tartaar van tomaat (50gr) met zure room, gefrituurde kappertjes en toast
  • Pannacotta van knolselderij (60gr) met brunoise knolselderij en truffelmascarpone
  • Burrata (50gr) met venkel, uitgesneden sinaasappel en gebrande boter/sinaasappeldressing
  • Gebrande knolselderij met verse atjar, seroendeng en hoisinsaus
  • Havermout burger (100gr) met rode ui compote, rucola en mayonaise
  • Vanille pannacotta met gebakken witte chocola

Luxe  €59,50

  • Soep van het seizoen (150gr) met garnituur en een broodje (40gr)
  • Steak tartaar van diamanthaas (50gr) met eigeelcreme, kappertjes en toast
  • Cerviche van zeebaars (60gr) met structuren van courgette
  • Burrata (50gr) met venkel, bresaola (25gr) en oregano
  • Vitello tonnato van gebraden kalfsmuis (75 gr) met tonijnmayonaise, rucola, kappertjes en toast
  • Hamburger (100gr) met truffelmayonaise, old Amsterdam en rucola
  • Tiramisu in een glaasje

Buffetten zowel lunch als diner


Italiaans buffet – € 32,50 p.p.

Koud

  • Rundercarpaccio salade, rucola, pesto, pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas
  • Salade Caprese, tomaat, buffelmozzarella, basilicum, pesto
  • Raviolisalade met geitenkaas, walnoten, aceto balsamico en rucola
  • Vitello tonnato, huisgemaakte tonijnsalade met kalfsvlees
  • Stokbrood, pesto aioli en kruidenboter

Warm

  • Traditionele Lasagne
  • Tricolore pasta met gegrilde groenten en een romige saus van spinazie
  • Gegrilde zalm met een saus van schaal- en schelpdieren

Frans Mediterraans buffet – € 32,50 p.p.

Koud

  • Tonijnsalade, haricots verts, rode ui, olijven aardappelen, en ei
  • Mediterraanse salade met zongedroogde tomaat, pijnboompitjes, olijven, en brie
  • Ceasarsalade, little gem, verse eieren, huisgemaakte croutons, Parmezaanse kaas en traditionele dressing
  • Pastasalade, tricolore pasta met gemarineerde kip, pesto en gegrilde groenten
  • Stokbrood en kruidenboter

Warm

  • Provençaalse kip met courgette en tomaatjes
  • Stoofpotje met vis uit het seizoen en groenten
  • Vegetarische lasagne met brie
  • Bonne femme, mix van aardappelblokjes, rode ui, champignon en dragon

Buffet Belle – € 38,50 p.p.

Koud

  • Vitello Tonnato, Kalfsrollade met huisgemaakte tonijnmayonaise
  • Salade van schilaardappel met rosbief en truffelmayonaise
  • Pastasalade, tricolore pasta met pesto, pijnboompitjes en gegrilde groenten
  • Griekse salade met feta, rode ui, komkommer en tomaat
  • Stokbrood en ciabatta’s met kruidenboter en tapenade

Warm

  • Malse kippendij in een Oosterse saus met sesam, paksoi en shiitake
  • Gebakken zeeduivel met gepofte tomaat in een saus van pesto
  • Aubergine-tomatenschotel, gegratineerd met kaas
  • Gestoomde groentemix van groenten uit het seizoen
  • Gebakken aardappeltjes uit de oven


Indisch buffet van Agatha Tan – €33,50 p.p.

  • Nasi putih (geurige witte pandanrijst)
  • Daging rendang (pikant gestoofd rundvlees)
  • Ayam besengeh (kipfilet in zacht gekruide Javaanse kokossaus)
  • Tahu tempeh taoco (tahu en tempeh bereid met zwarte sojabonensaus)
  • Sambal goreng boontjes (pikante boontjes)
  • Acar ketimun (Javaanse komkommersalade in zoetzure saus)
  • Sambal goreng kentang (mild pikante aardappelsticks)
  • Serundeng (gebakken  gekruide kokos met pinda)
  • Opak pedis (cassave cracker)
  • Krupuk udang (garnalen cracker)
  • Sambal bajak (gebakken sambal met uien)
  • Spekkoek (in laagjes gebakken gekruide Javaanse cake)

Uitgebreide luxe Indonesisch buffet – €45,- p.p.

  • Nasi putih (geurige witte pandanrijst)
  • Sate ayam (gemarineerd kipdijfilet met gekruide pindasaus
  • Daging rendang (pikant gestoofd rundvlees)
  • Ayam besengeh (kipfilet in zacht gekruide Javaanse kokossaus)
  • Tahu tempeh taoco (tahu en tempeh bereid met zwarte sojabonensaus)
  • Sambal goreng telor (ei in pikante sambalsaus)
  • Sayur lodeh (gemengde groenten in kokosmelk)
  • Sambal goreng boontjes (pikante boontjes)
  • Acar ketimun (Javaanse komkommersalade in zoetzure saus)
  • Sambal goreng kentang (mild pikante aardappelsticks)
  • Serundeng (gebakken  gekruide kokos met pinda)
  • Opak pedis (cassave cracker)
  • Krupuk udang (garnalen cracker)
  • Sambal bajak (gebakken sambal met uien)
  • Spekkoek (in laagjes gebakken gekruide Javaanse cake)

Barbeques op Stoomschip Success

Barbecue – € 35,00 p.p.

Vlees/vis

  • Saté van gemarineerde kippendijen, 1 per persoon
  • 100% Beefburger
  • Spies gemarineerde gamba’s
  • gepofte knolselderij met salsa verde

Salades

  • Caesarsalade, little gem, verse eieren, huisgemaakte croutons, Parmezaanse kaas en traditionele dressing
  • Tonijnsalade met verse gegrilde tonijn, olijven, rode ui, haricots verts, aardappel en ei
  • Griekse salade, tomaat, komkommer, feta en olijven

Sauzen

  • Knoflooksaus
  • Cocktailsaus
  • Satésaus (warm)

Bijgerechten

  • Stokbrood, pesto aioli, kruidenboter en tapenade
  • Watermeloen

Supplementen bij de barbecue

  • Spies van gamba’s, per persoon € 6,50
  • Spies van vegetarische balletjes, paprika en ui, per persoon € 5,50
  • Biefstuk, per persoon € 6,00
  • Spareribs, per persoon € 5,50
  • Varkenshaas medaillon, per persoon € 5,50
  • Merquez worstje (lam), per persoon € 5,00
  • Vispakketje met kabeljauw, tomaat en mozzarella, per persoon € 5,50
  • Halve Kreeft, per persoon € dagprijs

Barbeques op de Grote Jager

Aan boord van lemsteraak Grote Jager

Barbecue – € 35,00 p.p. 

Vlees/vis

  • Saté van gemarineerde kippendijen, 1 per persoon
  • 100% Beefburger
  • Spies gemarineerde gamba’s
  • Gepofte knolselderij met salsa verde

Salades

  • Caesarsalade, little gem, verse eieren, huisgemaakte croutons, Parmezaanse kaas en traditionele dressing
  • Tonijnsalade met verse gegrilde tonijn, olijven, rode ui, haricots verts, aardappel en ei
  • Griekse salade, tomaat, komkommer, feta en olijven

Sauzen

  • Knoflooksaus
  • Cocktailsaus
  • Satésaus (warm)

Bijgerechten

  • Stokbrood, pesto aioli, kruidenboter en tapenade
  • Watermeloen

Desserts

Dessertbuffet  – € 8,90 p.p.
Een assortiment (twee per persoon) van huisgemaakte desserts

  • Huisgemaakte brownie met walnoten
  • Witte chocolademousse met een chocoschots
  • Tiramisu
  • Mango taartje met merengue en mint
  • Hangop met limoncello
  • Bosvruchten taartje met merengue en aardbei

We maken het dessert buffet op met slagroom, aardbeien, chocolaatjes en mint.

Kaasplankje – € 15,00 p.p.

  • Drie verschillende soorten Franse Kazen (hard/zacht en blauw)
  • Notenbrood
  • Verse vijgen
  • Aceto balsamico
  • Walnoten

A la carte diner "Oscar"

A la carte diner Oscar – € 62,50 p.p.
Voorbeeld menu 3 gangen, wisselt per seizoen.
Inclusief wit gedekte tafels, amuse en brood 

Amuse van de Chef

Voorgerechten

  • Zalm en kaviaar
    In wodka gepekelde zalm met haringkaviaar cream cheese blini’s en komkommer
  • Rilette de canard
    Gekonfijte eend met zoetzuur, compote van Port en druiven en zuurdesem toast
  • Vegetarische tapas
    Gegrilde groentes, schapenkaas, peppadew, gerookte tomaat, gemarineerde champignons met romesco saus en gegrild olijvenbrood.

Hoofdgerechten

  • Cacciucco alla livornese
    Toscaanse visstoofschotel met gnocchi, gamba’s, inktvis, kabeljauw en roodbaars met knoflook bruschetta
  • Poulet Lyonnaise
    Gemarineerde en geroosterde kippendijen met krieltjes, champignons, groene Flageolets, bospeen en Franse mosterdsaus
  • Steak au poivre
    Aberdeen Black Angus biefstuk met haricots verts & prosciutto, pommes dauphinoise en groene pepersaus
  • Vegetarische ramen
    Japanse ramennoodles met biologische ei, shiitake, mini paksoi, tofu en groentebouillon

Nagerechten

  • Appel kaneelmuffin met gezouten karamel & witte chocolade panna cotta met bosvruchten
  • Selectie van Hollandse kazen met appelstroop, walnoten en vijgenbrood

Bij het diner adviseren wij om de gerechten te laten begeleiden met bijpassende wijnen in de vorm van een wijnarrangement

Extra gang is mogelijk voor € 12,-

Diner live cooking met chef aan boord

Voor wie van goed eten houdt, is live cooking met chef aan boord mogelijk.
De gerechten van onze Chef-kok zijn creatief en eigentijds.

De gasten krijgen aan boord een spectaculaire culinaire beleving met verassende combinaties.

Gerechten (bijvoorbeeld)

Steak tartaar – crostini – piccalilly mayonaise
Kabeljauw ‘gerookt’ – komkommer marshmallow – avocado
Tonijn – bulger – biet – kafirrlime – black kroepoek
Ceviche van zeebaars – kimchi – rode quinoa – kruidenchips
Salade van gamba – tomaat – krokante appel
Avocado “flower” – soja wasabi schuim – rode grapefruit (vegetarisch)
Eendenborst met asperges – noedels – pompoentoffee
Poussin met linzen ‘Le Puy’ – rode mosterd
Ossenhaas – truffel – eendenlever – Dauphine aardappel (supplement €7,50 p.p.)
Gekonfijte eendenbout – hoisin – ui – paksoi
Kalfsfilet rendang stijl – kimchi – kokos – krokante uitjes
Kabeljauwfilet – wilde rijst – mousseline – witlof

Dessert
Tarte tatin met brownie, matcha cremeux en merengue
Chocolade met gezouten karamel en mokkaschuim
Crème brûlée – Elstar – yoghurtcrunch
Kaasplateaux met garnituren

3 gangen live cooking vanaf € 99,- per persoon
4 gangen live cooking vanaf € 115,00 per persoon

*Graag één menu samenstellen voor het hele gezelschap. Uiteraard kunnen wij rekening houden met dieetwensen mits deze voorafgaand aan de vaartocht bij ons bekend zijn gemaakt.

Deze prijs is op basis van 30 personen. Bij minder gasten aan boord rekenen wij een toeslag van €25,00 per persoon.

Bijpassend wijnarrangement (o.b.v. 3 gangen) –
€ 32,50 p.p.

Om u diner compleet te maken adviseren wij een wijnarrangement met bruisend ontvangst en bij elke gang een speciaal uitgezochte bijpassende wijn.

Wijnkaart

wijnproeverij op salonboot

Wijnkaart

Huiswijnen
Aradón blanco , Rioja Deze witte Rioja is heerlijk als aperitief; doet het goed op een zonnig terras en bij zomerse gerechten. 
In de smaak wat tropisch fruit en wat frisse appel in de afdronk. € 29,00

Domaine de Mont-Auriol Chardonnay, Frankrijk Deze breed inzetbare, Franse chardonnay heeft aroma’s van licht citrus, wat gedroogde abrikoos en een vleugje hout. € 29,00

Monte Tessa Primitivo, Italië Deze wijn straalt het plezier van het zuid Italiaanse landleven uit. Het is een jonge wijn met aroma’s van klein bosfruit, sappige kersen, wat rokerigheid, lichte kruidigheid  €29,00


Domaine de Montarin Rosé, Frankrijk Een lichte, prettig doordrinkbare rosé met aroma’s van sappig wit fruit als perzik en verder wat klein rood fruit als framboos, wat lichte kruidigheid € 29,00

Prosecco
Prosecco Superiore Bepin de Eto, Frisse, zeer toegankelijke Prosecco met aroma’s van vanille, wat hazelnoot en in de afdronk exotisch fruit (mango) en frisse citrus zuren. € 38,50

Champagne
Champagne Pascal Deviliers brut, Frankrijk
Perfecte balans tussen de elegantie van Chardonnay, de kracht van de Pinot Noir en de fruitigheid van Pinot Meunier, deze champagne heeft een fijne mousse en is heerlijk als aperitief. € 65,00

Wijnarrangement 
Om uw diner compleet te maken adviseren wij een bijpassend wijnarrangement.
bestaande uit:
Prosecco ontvangst en bij elke gang een speciaal uitgezochte bijpassende wijn.€ 32,50 p.p.

Exclusieve wijnen en Champagnes

Witte wijnen:

Godello/Treixadura, Priorato Razamonde Alter blanco, Mooie intense, maar toch frisse en elegante, maar ook complexe neus. Fruitig, groene appel en ananas € 38,50

Sancerre, Tinel-Blondelet  aroma’s van citrus, mineralen en gras, verfrissend en droog met vers fruit, mineralig en knisperend. € 45,50

Pouilly Fuissé Chardonnay Nadine Ferrand (Bourgogne) aromatische  overheersende tonen van wit fruit en kruiden, ondersteund door een subtiele toets van eikenhout en vanille. € 65,00

Rode Wijnen:

Momento de Aradón, Deze Rioja heeft zachte aroma’s van rood fruit, wat kruidigheid en een toefje ceder.  € 37,50

Bourgogne Pinot Noir Fernand & Laurent Pillot. Zachte aroma’s van bosbessen en bosaardbeitjes, aardse tonen en lichte kruidigheid, evenwicht, in de afdronk ervaren we zacht rood fruit, wat kersen en een vleugje laurier.€ 49,50

Brunello di Montalcino,
Ugolforte – San Giorgio. Een diepe kern van rood en zwart bessenfruit, met aardse, lederen, rokerige en kruidige lagen. De wijn is complex en elegant met stevige tannines. Verfrissende zuurgraad leidt naar een gracieuze afdronk  € 79,50

Ruinart Champagne

Blanc de Blancs Brut is een droge champagne. Zeer intens in de neus, met aroma’s van vers fruit (citrus, witte perziken, ananas) en witte bloemen. In de mond is hij beweeglijk en harmonieus, rond en fris. € 135.-

Consumpties aan boord

Vrije bar*, per persoon
Vrije bar, 1 uur € 15,00 p.p.
Vrije bar, 2 uur € 25,00 p.p.
Vrije bar, 3 uur € 30,00 p.p.
Vrije bar, 4 uur € 35,00 p.p.
Vrije bar, 5 uur € 40,00 p.p.
* Op basis van nationaal assortiment (koffie/thee, water, frisdranken, bier, huiswijnen, hollands gedistileerd)

Dranken, per glas
Koffie, Espresso, thee € 2,75
Cappuccino, Latte macchiato € 2,90
Frisdranken € 2,90
Bier, vaasje van de tap € 3,30
Alcohol vrij bier € 2,90
Binnenlands gedistilleerd € 4,50
Martini, sherry en port € 4,75
Buitenlands gedistilleerd € 5,50
Cognac V.S.O.P, Glenfiddich, Jack Daniels € 6,75
Gemixte dranken  € 9,50
Gin Tonic  €11,50

Op verzoek kunnen wij speciale wijnen voor u bestellen, zie hiervoor onze wijnkaart.

Huiswijnen
Aradón blanco (wit), Rioja € 29,-
Domaine de Mont-Auriol Chardonnay (wit), Frankrijk € 29,-
Primitivo Sangiovese (rood), Italië € 29,-
Domaine de Montmarin (rosé), Frankrijk € 29,-

Prosecco
Prosecco Superiore Bepin de Eto, € 38,50

Champagne
Pascal Deviliers brut € 65,-

Wijnarrangement (o.b.v. 3 gangen)
Om uw diner compleet te maken adviseren wij een wijnarrangement met bruisend ontvangst en bij elke gang een speciaal uitgezochte bijpassende wijn.€ 32,50 p.p.

*de hierboven weergegeven prijzen zijn per fles en exclusief btw.

De genoemde prijzen zijn per persoon en exclusief btw.

Reeds gedane bestellingen kunnen wij in aantal en samenstelling wijzigen tot uiterlijk 14 dagen vóór afvaart.

Hostess, per uur € 37,50

  • tot 25 gasten, 1 host(ess)
  • 25 gasten en meer, 2 hostesses.
  • 50 gasten en meer, 3 hostesses.