Trouwen op een boot in Amsterdam

Ontdek de arrangementen

Trouwen op een boot in Amsterdam

In Amsterdam zijn ontzettend veel trouwlocaties, feestlocaties en restaurants. Het is fantastisch om, als je in Amsterdam gaat trouwen op een boot, ook volop te genieten van al het mooie dat de stad te bieden heeft.

Met de boot naar het gemeentehuis

Kies je voor trouwen op een boot, dan kun je van meerdere locaties gebruik maken. Onze boot vervoert jullie in stijl van de ene naar de andere locatie. Na afloop van de ceremonie ligt jullie huwelijksbootje klaar en stap je aan boord voor een romantische vaartocht door de Amsterdamse grachten. Onderweg wordt de bruidstaart aangesneden en heffen jullie het glas op jullie geluk. Na één of twee uur varen meert de boot af bij de volgende locatie waar jullie je huwelijksdag voortzetten. Of jullie blijven aan boord voor een buffet, diner of feestavond. Alles kan!

Wij werken samen met vele toptrouwlocaties in Amsterdam, zoals De Duif, de Stopera, de Amstelkerk, Onze lieve heer op solder, de IJ-Kantine, de Hortus Botanicus, het Scheepvaartmuseum, het West-Indisch huis, de Beurs van Berlage, Strand Zuid, het Amstelhotel, The Grand en Stadsherstel Amsterdam. We denken graag met jullie mee over de mooiste dag van je leven.

Kus onder de Magere Brug

Ook heel speciaal: in Amsterdam mag er op onze boten getrouwd worden. Elkaar als man en vrouw de eerste kus geven, terwijl je onder de Magere Brug doorvaart! Of langs een andere, voor jullie bijzondere plek. Hoe leuk is dat?

Geef je ja-woord aan boord

De salonboten van Rederij Belle zijn officiële trouwlocaties van de gemeente Amsterdam. Dat betekent dat je ook echt op de boot kunt trouwen: een ambtenaar van de Burgerlijke Stand kan aan boord het huwelijk voltrekken, mits de boot zich binnen de stadsgrenzen bevindt. Jullie huwelijk kan ook voltrokken worden door een familielid, vriend(in) of bekende. Hij of zij wordt dan voor één dag benoemd tot Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS). Dat dien je wel tijdig aan te vragen.

Foto’s op de kant

Als je op een boot gaat trouwen, vaar je misschien wel langs mooie fotolocaties. Wil je dan even de kant op voor een paar mooie foto’s, op dat plein of in dat park waar je zo van houdt? Laat het maar weten. Een fotograaf kunnen we trouwens ook voor je regelen. Hij kan klaar staan waar je maar wilt, maar ook de hele tocht meevaren.

Direct meer weten of een specifieke vraag?