Trouwen op een boot op de Amstel

Ontdek de arrangementen

Trouwen op een boot op de Amstel

Stap niet in zomaar een huwelijksbootje. Kies voor een stijlvolle salonboot, met een originele inrichting. Plus een prachtige rivier. Op de Amstel vaar je heel geleidelijk van stad naar platteland, van drukte naar rust, van gebouwen naar uitzicht. Het is een mooie opbouw naar het moment dat je elkaar het ja-woord gaat geven. Waar doe je dat? Misschien wel al aan de rand van de stad, in het Amstelpark dat voor de Floriade 1972 aangelegd is. Of op een mooie locatie in Ouderkerk of Uithoorn. Of aan boord, want ook dat kan!

De ambtenaar vaart mee

Op de salonboten van Rederij Belle kun je officieel in de echt verbonden worden door een ambtenaar van de Burgerlijke Stand. De gemeente waarin je trouwt, is afhankelijk van waar op de Amstel je dat wilt doen. De ambtenaar moet op dat moment aan boord zijn.
Ook iemand anders – een familielid, vriend of kennis – mag het huwelijk voltrekken. Je moet daarvoor een aanvraag indien, zodat hij of zij voor één dag Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand is. De officiële ambtenaar vaart dan trouwens wel mee, om er op toe te zien dat de huwelijksceremonie correct verloopt.

Als bruidspaar de stad weer in

Op de Amstel raak je niet uitgekeken. Je kunt deze tocht dan ook gerust een keer heen en een keer terug maken. Zo vertrek je als ongehuwd stel uit Amsterdam en vaar als bruidspaar de stad weer in! In één richting varen kan natuurlijk ook, maar dan moet er misschien wel vervoer zijn van de plek waar je van boord gaat naar de plek waar je eerder bent opgestapt. Ook dat kunnen we voor je regelen.

Trouwfoto’s of huwelijksfilm?

Geen huwelijk zonder trouwfoto’s – maar steeds meer bruidsparen denken daar anders over. In deze digitale tijd kiezen zij er voor om hun huwelijk op film vast te laten leggen, door een professionele videograaf. Wat heeft jullie voorkeur?

wijnproeverij op salonboot

Direct meer weten of een specifieke vraag?