Rondvaart Zaanse Schans

Ontdek de arrangementen

Een rondvaart langs de Zaanse Schans

Voor veel toeristen is de Zaanse Schans met acht mooie molens op een rij hét plaatje van Nederland. Het hoort beslist thuis in het rijtje kaas, klompen, dijken en bloembollenvelden. De Zaanse Schans biedt een prachtig decor, zowel voor een feestelijke gelegenheid als een zakelijke bijeenkomst. Het is een prachtig gezicht om de molens in het water gespiegeld te zien.

De Zaanse Schans

De Zaanse Schans heeft trouwens nog veel meer te bieden. Vanaf 1961 zijn hier tal van oude gebouwen naar toe verhuisd, om ze samen op één plek voor de toekomst te behouden. Verspreid over het terrein staan in totaal vijftien molens, waaronder een specerijenmolen en de enige nog werkende verfmolen in de wereld. Andere panden herbergen onder meer een scheepswerf, een klompenmakerij, de nagebouwde kruidenierswinkel van Albert Heijn, een kaasmakerij, een restaurant en een distilleermuseum. Voor de ínwendige mens is er dus genoeg te beleven. Natuurlijk kan de bemanning van de salonboot u ook met elke vorm van catering verwennen.

zaanse schans

Varen op de Zaan: kijken naar industrieel erfgoed

Verspreid langs de Zaan liggen tal van oude fabrieken. Ze maken deel uit van een oud industriegebied dat ooit, vier eeuwen terug, begon met een enkele houtzaagmolen. In de afgelopen decennia heeft de industrie steeds vaker een plek buiten de stad gevonden.

Vaartocht met gids

Gelukkig zijn veel van de fraaie, oude kolossen gered door ze een nieuwe bestemming te geven. Als u met een van onze salonboten over de Zaan gaat varen, heeft u het beste zicht op de voormalige Verkadefabriek, zeepziederij De Adelaar, de oude Honigfabriek en al die andere indrukwekkende gebouwen. Wilt u een deskundige gids aan boord die meer vertelt over het industriële verleden van de Zaan? Dat regelen we graag voor u. Bij rederij Belle kunt u een boot huren voor elke vaarroute tussen het Amsterdamse IJ en het weidse Alkmaardermeer.

belle van zuylen

Direct meer weten of een specifieke vraag?