Rondvaart Vecht Breukelen – Loosdrecht

Vaartocht Vecht-Breukelen – Loosdrecht

De vaartocht over de Vecht naar de Loosdrechtse Plassen is een zeer afwisselende route. De route start in Breukelen bij het gemeentehuis Boom en Bosch. Van daar vaart u richting Nieuwersluis langs een aantal mooie buitenhuizen en verder, naar Loenen aan de Vecht. Net voor Loenen verlaat u de Vecht en bereikt u via de Mijndense sluis de Loosdrechtse plassen.

Van Breukelen naar Brooklyn

In de 12e eeuw werd een tolbrug over de Vecht gelegd, die Breukelen-Nijenrode en Breukelen-Sint Pieters met elkaar verbond. Het dorp maakte daardoor een grote ontwikkeling door. In de 16e en 17e eeuw verrezen langs de Vecht en het naastgelegen Zandpad tal van buitenplaatsen, waaronder Gunterstein, Queekhoven en Vechtvliet. Het stadsdeel Brooklyn van New York is naar Breukelen genoemd.
Het gemeentehuis van Breukelen, het voormalige buitenhuis Boom en Bosch, is de trouwlocatie van de Gemeente Stichtse Vecht en heeft een aanlegsteiger in de tuin. Onze rederij maakt er regelmatig gebruik van.

L.-euser

De buitenhuizen van Nieuwersluis

Nieuwersluis is gebouwd rond een sluis tussen de rivieren de Vecht en de Angstel. Fort Nieuwersluis maakte deel uit van de Hollandse Waterlinie en, sinds 1850, van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tussen Breukelen en Nieuwersluis heeft de Vecht een landelijk en bosrijk karakter. We varen langs de buitenhuizen De Vijverhof, Over Holland, Sterrenschans en Rupelmonde.

Door de kromme sluis

Een kilometer na Nieuwersluis komen we aan bij de Mijndense sluis. Deze sluis heeft een bijzondere, gebogen vorm: hij volgt de natuurlijke kromming van de Westelijke Drecht, waarin hij is aangelegd. Ons volgende vaarwater zijn de Loosdrechtse Plassen: uitgestrekte watervlakten, ontstaan door veenafgraving. Her en der liggen nog de eilandjes, dit zijn de oude legakkers waar het veen te drogen werd gelegd.
Aan de oevers van de verschillende plassen is een keur aan restaurants te vinden. Alle gelegenheid dus om uw vaartocht met een diner te besluiten.

 

Prijzen

De vaartocht Vecht-Breukelen-Loosdrechtse Plassen duurt ongeveer 3 uur. De lengte van de tocht en de catering aan boord is geheel naar uw wensen in te vullen.

Loosdrechtse plassen, Vinkeveense plassen en Westeinderplassen

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen

Inmiddels ligt onze trouwdag alweer even achter ons, maar wat een fantastische dag hebben wij om op terug te kijken. Ook op de Dame van Amstel was alles super geregeld, waarvoor we jullie nog hartelijk willen bedanken! Soms heb je foto’s nodig om dingen weer te herinneren en daardoor willen wij in het bijzonder nogmaals de hele aardige kapitein bedanken! We zien hem regelmatig op foto’s terug zoals bij het aan boord helpen van de moeder van de bruidegom die al 83 is en veelal in een rolstoel zit en mijn neefje Lars (waarvan ik erg blij was dat hij er bij kon zijn door de hersentumor waar hij mee is geboren) die het geweldig vond om bij de kapitein te zitten. Op het laatst is de kapitein ook weer te zien als hij helpt voorkomen dat de jurk van de bruid al te vies wordt tijdens een enorme regenbui! Namens ons beide nogmaals hartelijk dank!

Paula Romein

Het was een dag om nooit te vergeten. Allemaal lieve mensen om ons heen. Het vloog allemaal voorbij. De trip was zeer professioneel geregeld, met een uitstekende bediening. Nogmaals heel erg bedankt voor de perfecte dag die, mede dankzij jullie, tot een groot succes is geworden. Hopelijk nog eens tot ziens en het gaat jullie goed.

Kees Havenaar