Rondvaart Vecht - Breukelen – Loosdrecht

Ontdek de arrangementen

Vaartocht Vecht - Breukelen - Loosdrecht

De vaartocht over de Vecht naar de Loosdrechtse Plassen is een zeer afwisselende route. De route start in Breukelen bij het gemeentehuis Boom en Bosch. Van daar vaart u richting Nieuwersluis langs een aantal mooie buitenhuizen en verder, naar Loenen aan de Vecht. Net voor Loenen verlaat u de Vecht en bereikt u via de Mijndense sluis de Loosdrechtse plassen.

Van Breukelen naar Brooklyn

In de 12e eeuw werd een tolbrug over de Vecht gelegd, die Breukelen-Nijenrode en Breukelen-Sint Pieters met elkaar verbond. Het dorp maakte daardoor een grote ontwikkeling door. In de 16e en 17e eeuw verrezen langs de Vecht en het naastgelegen Zandpad tal van buitenplaatsen, waaronder Gunterstein, Queekhoven en Vechtvliet. Het stadsdeel Brooklyn van New York is naar Breukelen genoemd.
Het gemeentehuis van Breukelen, het voormalige buitenhuis Boom en Bosch, is de trouwlocatie van de Gemeente Stichtse Vecht en heeft een aanlegsteiger in de tuin. Onze rederij maakt er regelmatig gebruik van.

varen op de vecht

De buitenhuizen van Nieuwersluis

Nieuwersluis is gebouwd rond een sluis tussen de rivieren de Vecht en de Angstel. Fort Nieuwersluis maakte deel uit van de Hollandse Waterlinie en, sinds 1850, van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tussen Breukelen en Nieuwersluis heeft de Vecht een landelijk en bosrijk karakter. We varen langs de buitenhuizen De Vijverhof, Over Holland, Sterrenschans en Rupelmonde.

Door de kromme sluis

Een kilometer na Nieuwersluis komen we aan bij de Mijndense sluis. Deze sluis heeft een bijzondere, gebogen vorm: hij volgt de natuurlijke kromming van de Westelijke Drecht, waarin hij is aangelegd. Ons volgende vaarwater zijn de Loosdrechtse Plassen: uitgestrekte watervlakten, ontstaan door veenafgraving. Her en der liggen nog de eilandjes, dit zijn de oude legakkers waar het veen te drogen werd gelegd.
Aan de oevers van de verschillende plassen is een keur aan restaurants te vinden. Alle gelegenheid dus om uw vaartocht met een diner te besluiten.

 

Prijzen

De vaartocht Vecht-Breukelen-Loosdrechtse Plassen duurt ongeveer 3 uur. De lengte van de tocht en de catering aan boord is geheel naar uw wensen in te vullen.

Direct meer weten of een specifieke vraag?