Vaarroute Breukelen – Maarssen – Oud-Zuilen

Ontdek de arrangementen

Kastelen en buitenhuizen

De vaartocht over de Vecht van Breukelen naar Oud-Zuilen is landelijk en afwisselend. U komt aan de slingerende rivier tal van schitterende buitenhuizen tegen, zoals Nyenrode, Bolenstein, Goudenstein en Boom en Bosch.

Opstappen bij Gunterstein

Gunterstein is een blokvormig landhuis, gebouwd in classicistische stijl. Het is op verzoek te bezichtigen. De opstapplaats van uw vaartocht ligt tegenover dit buitenhuis. U kunt parkeren op 5 minuten lopen, in het centrum van Breukelen.
Zuidwaarts varend komen we langs kasteel Nyenrode, bekend van de Nyenrode Business Universiteit. Met zijn slotgracht en hoge muren mag Nyenrode met recht een kasteel genoemd worden. Het kasteel zelf is niet toegankelijk, maar de uitgestrekte tuinen wel. Een rondleiding kunt u bij ons reserveren. Aan de oostoever van de Vecht vinden we nog een kasteel, Oudaen. Het heeft een ophaalbrug en slotgracht en is vanaf de Vecht goed zichtbaar. De vaartocht gaat verder: verscholen onder hoge bomen ziet u Buitenplaats Slangevegt liggen. In dit buitenhuis is een restaurant van naam gevestigd. U kunt uw vaartocht uitstekend combineren met een bezoek.

vaartocht vecht

Buitenhuis en trouwlocatie

Buitenhuis Goudestein is een van de mooiste buitenplaatsen langs de Vecht. Het buitenhuis is in gebruik als gemeentehuis en net als de tuin vrij toegankelijk. Goudestein is een zeer populaire trouwlocatie waar wij met onze schepen en toekomstige bruidsparen veelvuldig aanmeren.

Eten bij de nonnen

Maarssen is een sfeervol dorp, met als middelpunt twee bruggen over de Vecht. De vele restaurants en cafés maken het tot een leuke opstapplaats waar het goed toeven is. In het centrum, tussen de twee bruggen, vinden we restaurant de Nonnerie, gevestigd in een voormalig verzorgingstehuis voor nonnen op leeftijd. De Nonnerie is een uitstekend restaurant waar Rederij Belle nu al bijna 15 jaar intensief mee samenwerkt. We kunnen u bij het restaurant laten uitstappen of ophalen, maar ook een diner aan boord laten serveren. De heerlijkste gerechten van een goed restaurant, aan boord van een prachtige salonboot: een unieke combinatie!
Als we door het oude dorp heen zijn gevaren, komen we aan in de opmerkelijke nieuwbouwwijk Opbuuren. Deze wijk, gebouwd op de plaats waar vroeger een industrieterrein was, heeft een oude uitstraling in ‘Vechtse stijl’ gekregen.

Tot slot

Het eindpunt van de vaartocht over de Vecht is Oud-Zuilen, met het mooie Slot Zuylen. Het middeleeuwse kasteel werd in de 18e eeuw tot buitenhuis verbouwd. De bekendste bewoner was de schrijfster Belle van Zuylen. Slot Zuylen is als 60 jaar opengesteld als museum. Concerten, evenementen en rondleidingen brengen er het verleden tot leven.

Direct meer weten of een specifieke vraag?