Een middag zeilen op een lemsteraak

Een middag zeilen op een lemsteraak

U wilt er even tussenuit met kennissen of collega’s. Een stukje zeilen bijvoorbeeld. Maar een hele dag, dat is misschien wat lang… Dan maakt u toch een mooie middagtocht?

Rustig aan op een snel schip

In de haven van Muiden ligt een bijzonder schip u op te wachten: een echte lemsteraak. Oorspronkelijk waren lemsteraken visserijschepen. Ze werden ingezet bij de haringvangst en voor het opslaan en transporteren van vis. Het waren snelle schepen en dus heel geschikt voor het vervoer van levende vis, mosselen en mosselzaad. Vanwege hun snelheid kwamen de lemsteraken begin negentiende eeuw in trek als wedstrijdjacht. Tegenwoordig hebben ze een officiële eigen wedstrijdklasse.
Ook u kunt een lemsteraak huren, voor een groep tot 20 personen. Om redelijk fanatiek te zeilen, maar net zo goed voor een rustige vaartocht met ‘lekker niets doen’ als motto. Net waar u en uw gasten zin in hebben.

Werken en ontspannen

’s Ochtends gewoon werken, ’s middags lekker zeilen op een lemsteraak: dat is een zeer prettige combinatie. Eerst even vergaderen en dan zeilen kan ook: er zijn in Muiden verschillende locaties te vinden. We doen graag wat suggesties.
Wordt het een hele dag ‘uit’, denk dan aan een ochtendbezoek aan het statige Muiderslot, dat al zeven eeuwen de Vechtmonding bewaakt. Een lunch tussendoor kan eventueel aan boord van de lemsteraak geserveerd worden.

Even weg van alles
Verwen uzelf en uw gasten met deze zeilmiddag op het Markermeer. Dan verwennen wij iedereen met een uitstekende verzorging. Wind, water, zeilen en wie weet wat zon: een zeiltocht van vier uurtjes kan zomaar als een mini-vakantie aanvoelen!

Programma middag zeilen met een lemsteraak

 

13:30 uur Ontvangst door de bemanning met koffie, thee en koekjes. De schipper houdt een welkomstwoord en vertelt u over het schip en zijn geschiedenis.
13:45 uur We varen uit voor de zeiltocht. Als u dat leuk vindt, kunt u helpen met zeilen hijsen, sturen en navigeren. Onderweg serveren we lekkere hapjes. Uiteraard is de bar open en kunt u aan dek een glaasje drinken.
17:30 uur U bent weer terug in de haven van Muiden.

Boekingsinformatie

Scheepshuur

Dagdeel, 4 uur € 1.250,-
Dag (7 uur) € 1.550,-
Verlenguur € 100,-

Prijzen zijn inclusief schipper en havengelden.
Deze huurprijzen zijn exclusief 6% BTW, catering en bedienend personeel.
Afvaarthaven is Muiden, andere havens zijn mogelijk in overleg.

Catering

Je kunt natuurlijk zelf je eten en drinken of kok meenemen aan boord, maar veel fijner is het om dit door de bemanning te laten verzorgen. Bekijk onze cateringmogelijkheden.

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen