Historische vaartocht over de vecht

Ontdek de arrangementen

Historische vaartocht over de Vecht

Buitenhuizen, theekoepels, groene oevers en een schitterende salonboot: is dat geen mooie omgeving om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Vechtstreek en haar bewoners? De gids aan boord neemt u mee naar vroeger tijden.

Gaat u mee, een paar huizen bekijken?

Met dit culturele arrangement duikt u in de rijke historie van de Vecht. Alle dorpen en buitenhuizen aan de Vecht hebben een bijzondere geschiedenis. Onze gids en kunsthistorica Juliette Jonker-Duynstee kan daar met groot enthousiasme en deskundigheid over vertellen. Ze deelt ook graag met u welke bekende mensen er nu op deze mooie plekken wonen.
U bekijkt de dorpjes en huizen niet alleen vanaf het water: we onderbreken de historische vaartocht over de Vecht met een tussenstop in het plaatsje Loenen. Daar maken we een wandeling door de oude en sfeervolle straatjes. Laat het verleden weer tot leven komen met dit unieke arrangement!

 

rondvaart op de vecht

De parel van de Vechtstreek

Loenen aan de Vecht heeft als bijnaam ’de parel van de Vechtstreek’ – en dat is helemaal terecht. Een bezoek aan dit pittoreske dorp mag dan ook niet ontbreken aan onze historische vaartocht over de Vecht. De wandeling door Loenen voert u langs een molen, prachtige overtuinen, bijzondere huizen en de gotische kerk naar het voormalige kasteel Kronenburg.

Programma Historische vaartocht over de Vecht

 • 14:00 uur
  Het startpunt van uw vaartocht is het centrum van Breukelen, waar een van onze salonboten u opwacht. Aan boord ontvangen we u met koffie, thee en gebak. Na het welkomstwoord van de kapitein neemt Juliette de microfoon over voor een interessante toelichting.
 • 15:00 uur
  Aankomst in Loenen. U gaat van boord voor een wandeling door het centrum onder leiding van Juliette.
 • 16:00 uur
  U komt weer aan boord van de salonboot, we varen richting Breukelen. Onderweg serveren wij borrelhapjes en drankjes en is er alle gelegenheid om even na te praten en vragen aan Juliette te stellen.
 • 17:00 uur
  U bent weer terug in Breukelen, einde van het programma.
vaartocht vecht

Prijzen

De prijs indicatie p.p. van het arrangement Historische vaartocht over de Vecht bedraagt:

 • 20-40 personen: € 89,-
 • 41-65 personen: € 69,-

Deze prijs is inclusief koffie met gebak, drankjes, borrelhapjes, bediening scheepshuur en BTW. Wilt u een net iets ander programma? Of de vaartocht bijvoorbeeld afsluiten met een varend bezoek aan een restaurant? Neem even contact op voor een offerte op maat.

Direct meer weten of een specifieke vraag?