Muiderslot arrangement

Het Muiderslot bezoeken met een luxe salonboot

Waar de Vecht in het IJmeer stroomt, staat een machtig kasteel. Breng een bezoek aan het Muiderslot met een van onze stijlvolle salonboten en ontdek hoe het leven op een kasteel in vroeger tijden was.

Torens, transen, ridders en valkeniers

U vaart vanuit het prachtige hart van de stad Weesp naar het Muiderslot in Muiden. Bij dit schoolvoorbeeld van een middeleeuws kasteel valt veel te zien en te beleven. Er is een informatieve rondleiding en daarnaast kunt u ook op eigen houtje het kasteel verkennen en door de tuinen en over de vestingwallen dwalen. Er zijn ook vaak demonstraties, zoals riddergevechten en een valkenier met roofvogels.
De mooie salonboot waarmee u naar het Muiderslot vaart, biedt u gelegenheid om even bij te praten in een prettige atmosfeer. Wat uw bezoek extra bijzonder maakt, is dat u afmeert aan de privé-steiger van het slot. Na afloop van uw bezoek aan het kasteel stapt u daar ook weer op.

Loosdrechtse plassen, Vinkeveense plassen en Westeinderplassen

Floris V en P.C. Hooft

Wie kent het Muiderslot niet? Het staat al zo’n 700 jaar aan de monding van de Vecht. Een van de bekendste bewoners was Floris V, de edelman die het zo goed met de burgers kon vinden en in 1296 door andere edelen werd omgebracht. Zo’n vier eeuwen later was het slot de zomerse verblijfplaats van P.C. Hooft, die er bevriende letterkundigen, wetenschappers en musici uitnodigde. Dat gezelschap werd later bekend als de Muiderkring.

 

Een arrangement voor jong en oud

Het Muiderslot-arrangement is bijzonder geschikt als familie-uitje. Jong en oud zullen zich vermaken. Het programma voor deze dag is als volgt.

 • 12:30 uur
  U scheept in in Weesp. De kapitein heet u welkom en dan begint uw vaartocht over de Vecht.
 • 13:00 uur
  Onderweg serveert de bemanning een lunchbuffet met verschillende belegde broodjes, boerensandwiches en groene salades.
 • 13:30 uur
  We gaan door de indrukwekkende Grote Zeesluizen van Muiden en komen aan bij de steiger van het Muiderslot. U gaat van boord voor een bezoek aan het slot.
 • 15:00 uur
  U komt weer aan boord van uw salonboot. We varen terug naar Weesp, onder het genot van een drankje en een borrelhapje.
 • 16:00 uur
  Aankomst in Weesp, einde van het arrangement.

 

Prijzen

Het Muiderslot-arrangement duurt ca. 3,5 uur. Het begin- en eindpunt van de vaartocht is in Weesp.
De prijs  van het dit arrangement bedraagt v.a 99,- persoon bij volle bezetting schip voor 30-40 personen:

Deze prijs is inclusief lunchbuffet, drankjes, rondleiding Muiderslot, bediening, scheepshuur en BTW.
Wilt u met een kleiner groep naar het Muiderslot varen, neem dan even contact op voor een prijs per persoon.

Boot huren Amsterdam
lunch aan boord
Rustig varen in Amsterdam
Salonboot Amsterdam

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen

Wij willen Rederij Belle graag bedanken voor de zeer geslaagde “get together” van Innovation Norway en haar gasten. Een speciale gast was de ambassadeur van Noorwegen in Nederland, mw. E. Bugge. Wij hebben enorm genoten. Een vriendelijke groet aan kapitein Hans en zijn assistente.

Innovation Norway

Het was een dag om nooit te vergeten. Allemaal lieve mensen om ons heen. Het vloog allemaal voorbij. De trip was zeer professioneel geregeld, met een uitstekende bediening. Nogmaals heel erg bedankt voor de perfecte dag die, mede dankzij jullie, tot een groot succes is geworden. Hopelijk nog eens tot ziens en het gaat jullie goed.

Kees Havenaar

Inmiddels ligt onze trouwdag alweer even achter ons, maar wat een fantastische dag hebben wij om op terug te kijken. Ook op de Dame van Amstel was alles super geregeld, waarvoor we jullie nog hartelijk willen bedanken! Soms heb je foto’s nodig om dingen weer te herinneren en daardoor willen wij in het bijzonder nogmaals de hele aardige kapitein bedanken! We zien hem regelmatig op foto’s terug zoals bij het aan boord helpen van de moeder van de bruidegom die al 83 is en veelal in een rolstoel zit en mijn neefje Lars (waarvan ik erg blij was dat hij er bij kon zijn door de hersentumor waar hij mee is geboren) die het geweldig vond om bij de kapitein te zitten. Op het laatst is de kapitein ook weer te zien als hij helpt voorkomen dat de jurk van de bruid al te vies wordt tijdens een enorme regenbui! Namens ons beide nogmaals hartelijk dank!