Eten op een boot op de Vinkeveense Plassen

Een uniek restaurantarrangement

Lekker dineren op het water? Kom dan eten op onze salonboot op de Vinkeveense Plassen. U bestelt van de kaart en de gerechten worden vers bereid aan boord gebracht. Het is net of u in een varend restaurant bent!

À la carte dineren op het water

In een restaurant kan het soms even duren voor uw eerste gerecht geserveerd wordt. Dat is ook vanzelfsprekend: een goede maaltijd heeft nu eenmaal zijn bereidingstijd nodig. Maar dat zitten wachten… dat kan best vervelend zijn. Wij hebben er wat op gevonden: eten op een salonboot, op de Vinkeveense Plassen.

U maakt aan boord uw keuze uit het menu en geniet met de andere aanwezigen volop van uw vaartocht. Ondertussen geeft onze hostess de gerechten door aan het restaurant op de wal waar wij mee samenwerken. Op het moment dat de keuken klaar is, legt de kapitein even aan om de voor-, hoofd- en nagerechten aan boord te nemen en kunt u aan tafel. Eet smakelijk!

Wit linnen

Programma op maat

Voor het arrangement eten op een boot op de Vinkeveense Plassen hebben wij een standaard programma. Er is echter alle ruimte om daar uw eigen invulling aan te geven.

 • 18:00 uur
  U gaat aan boord en wordt met een drankje verwelkomd. De kapitein vertelt u over de salonboot, de Vinkeveense Plassen en de route.
 • 18:20 uur
  Terwijl de boot u naar de mooiste plekjes brengt, kiest u uw voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Als die bereid zijn, zet de kapitein koers naar de wal en komen de gerechten warm en vers aan boord.
 • 21:00 uur
  Terugkomst op de plek van vertrek.

Wilt u de kaart even zien?

Als u op de Vinkeveense Plassen komt eten op een van onze salonboten, doen wij u graag enkele menusuggesties. Hieronder vindt u een voorbeeldmenu, dat altijd goed in de smaak is gevallen.

Voorgerechten

 • In zoethout & basilicum gemarineerde zalm met krabsalade, soya-yuzu vinaigrette en crème van doperwten
 • Huisgemaakte kalfsfricandeau met salade van pommes Ratte en truffelmayonaise, bloemkool en French dressing
 • Salade Melanzane met gerookte tomaat, krokante aubergine en pesto van verse munt, pijnboompitten en ricotta

Hoofdgerechten

 • Op de huid gebakken zeebaars met Alaska coquille, venkelmousseline en saus Bouillabaisse
 • Gegrilde Black Angus steak met aardappel-maiskroket, gegrilde groentes en huisgemaakte BBQ saus
 • Pompoen gnocchi met tuinbonen, verse kruidensalade, pecorino en cantharellen

Nagerechten

 • Chocolade sponge cake, gemarineerde aardbeien, mousse van sinaasappel & vlierbloesem
 • Selectie van rijpe kazen
Trouwceremonie aan boord

Hoe lang wilt u varen?

Net zo ruim als de Vinkeveense Plassen zijn, krijgt u van ons de ruimte voor uw vaartocht. Met drie uur varen heeft u alle tijd voor uw à la carte diner, maar langer kan uiteraard ook.

Wijnglazen
Diner aan boord
Running dinner

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen

Wij willen Rederij Belle graag bedanken voor de zeer geslaagde “get together” van Innovation Norway en haar gasten. Een speciale gast was de ambassadeur van Noorwegen in Nederland, mw. E. Bugge. Wij hebben enorm genoten. Een vriendelijke groet aan kapitein Hans en zijn assistente.

Innovation Norway

Het was een dag om nooit te vergeten. Allemaal lieve mensen om ons heen. Het vloog allemaal voorbij. De trip was zeer professioneel geregeld, met een uitstekende bediening. Nogmaals heel erg bedankt voor de perfecte dag die, mede dankzij jullie, tot een groot succes is geworden. Hopelijk nog eens tot ziens en het gaat jullie goed.

Kees Havenaar

Inmiddels ligt onze trouwdag alweer even achter ons, maar wat een fantastische dag hebben wij om op terug te kijken. Ook op de Dame van Amstel was alles super geregeld, waarvoor we jullie nog hartelijk willen bedanken! Soms heb je foto’s nodig om dingen weer te herinneren en daardoor willen wij in het bijzonder nogmaals de hele aardige kapitein bedanken! We zien hem regelmatig op foto’s terug zoals bij het aan boord helpen van de moeder van de bruidegom die al 83 is en veelal in een rolstoel zit en mijn neefje Lars (waarvan ik erg blij was dat hij er bij kon zijn door de hersentumor waar hij mee is geboren) die het geweldig vond om bij de kapitein te zitten. Op het laatst is de kapitein ook weer te zien als hij helpt voorkomen dat de jurk van de bruid al te vies wordt tijdens een enorme regenbui! Namens ons beide nogmaals hartelijk dank!