Dinervaart op de Loosdrechtse Plassen

Dinervaart op de Loosdrechtse Plassen

Een heerlijk 3-gangen diner met een weids uitzicht: dat is dubbel genieten! Kom gezellig met elkaar eten, terwijl u met een boot over de Loosdrechtse Plassen vaart. Aan boord maakt u uw keuze uit het menu. Voorgerecht, hoofdgerecht en dessert worden vervolgens aan de wal bereid. De kapitein zet koers naar het restaurant om de gerechten op te halen. Eet smakelijk!

Een uniek à la carte arrangement

Uw programma voor eten op een boot op de Loosdrechtse Plassen zou er zo uit kunnen zien.

 • 18:00 uur
  De kapitein heet u welkom met een drankje. Hij maakt het programma voor de avond bekend en vaart dan de Loosdrechtse Plassen op.
 • 18:20 uur
  Terwijl uw salonboot de mooiste plekjes van de plassen bezoekt, kiest u uw voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht uit. Onze hostess belt uw keuze door naar het restaurant waar wij mee samenwerken. Na verloop van tijd meert de kapitein bij het restaurant aan en komen de gerechten warm en vers uit de keuken aan boord.
 • 21:00 uur
  Einde van het programma, u bent weer terug op de plek van vertrek.

 

Running dinner

Veen, plassen en akkers

Gaat u op onze salonboot op de Loosdrechtse Plassen eten, dan heeft u ook uitvoerig de gelegenheid om de omgeving te leren kennen. De plassen waar u op vaart, zijn ontstaan door het afgraven van veen. De langgerekte eilandjes die u tegenkomt zijn de vroegere legakkers: daar werd het afgegraven veen neergelegd om te drogen.

Het menu

Als u in Loosdrecht op een boot wilt eten, zijn er tal van menu’s mogelijk, van eenvoudig tot zeer exclusief. Ook de keuze van het restaurant staat open. Hieronder vindt u een voorbeeldmenu, dat wij al dikwijls verzorgd hebben.

Voorgerechten

 • In zoethout & basilicum gemarineerde zalm met krabsalade, soya-yuzu vinaigrette en crème van doperwten
 • Huisgemaakte kalfsfricandeau met salade van pommes Ratte en truffelmayonaise, bloemkool en French dressing
 • Salade Melanzane met gerookte tomaat, krokante aubergine en pesto van verse munt, pijnboompitten en ricotta

Hoofdgerechten

 • Op de huid gebakken zeebaars met Alaska coquille, venkelmousseline en saus Bouillabaisse
 • Gegrilde Black Angus steak met aardappel-maiskroket, gegrilde groentes en huisgemaakte BBQ saus
 • Pompoen gnocchi met tuinbonen, verse kruidensalade, pecorino en cantharellen

Nagerechten

 • Chocolade sponge cake, gemarineerde aardbeien, mousse van sinaasappel & vlierbloesem
 • Selectie van rijpe kazen
Trouwceremonie aan boord

Tijdsduur Dinervaart Loosdrechtse Plassen

De tijdsduur van dit arrangement is drie uur. Maar u kunt natuurlijk ook langer eten op uw boot op de Loosdrechtse Plassen, of uw vaartocht combineren met een activiteit aan de wal. We kennen de Loosdrechtse Plassen op ons duimpje, dus we denken graag met u mee!

Wijnglazen
samen dineren

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen

Wij willen Rederij Belle graag bedanken voor de zeer geslaagde “get together” van Innovation Norway en haar gasten. Een speciale gast was de ambassadeur van Noorwegen in Nederland, mw. E. Bugge. Wij hebben enorm genoten. Een vriendelijke groet aan kapitein Hans en zijn assistente.

Innovation Norway

Het was een dag om nooit te vergeten. Allemaal lieve mensen om ons heen. Het vloog allemaal voorbij. De trip was zeer professioneel geregeld, met een uitstekende bediening. Nogmaals heel erg bedankt voor de perfecte dag die, mede dankzij jullie, tot een groot succes is geworden. Hopelijk nog eens tot ziens en het gaat jullie goed.

Kees Havenaar

Inmiddels ligt onze trouwdag alweer even achter ons, maar wat een fantastische dag hebben wij om op terug te kijken. Ook op de Dame van Amstel was alles super geregeld, waarvoor we jullie nog hartelijk willen bedanken! Soms heb je foto’s nodig om dingen weer te herinneren en daardoor willen wij in het bijzonder nogmaals de hele aardige kapitein bedanken! We zien hem regelmatig op foto’s terug zoals bij het aan boord helpen van de moeder van de bruidegom die al 83 is en veelal in een rolstoel zit en mijn neefje Lars (waarvan ik erg blij was dat hij er bij kon zijn door de hersentumor waar hij mee is geboren) die het geweldig vond om bij de kapitein te zitten. Op het laatst is de kapitein ook weer te zien als hij helpt voorkomen dat de jurk van de bruid al te vies wordt tijdens een enorme regenbui! Namens ons beide nogmaals hartelijk dank!