Een lemsteraak huren voor een dag zeilen

Een lemsteraak huren voor een dag zeilen

Aalscholvers die over het water schieten. Zeiltjes en een vuurtoren in de verte. En nog een hele dag voor u. Welkom aan boord van onze lemsteraak. Geniet en kom tot rust.

Zeilen of zitten?

Aan boord van een lemsteraak is het goed toeven. Oorspronkelijk is dit type zeilschip gebouwd voor snelle zeilraces. Maar het hoeft niet altijd hard te gaan. Ook voor een luie, luxe dag op het water kunt u prima een lemsteraak huren.
Wie van uw team of uw relaties wil helpen aan boord, is welkom. De bemanning legt graag uit hoe alles in z’n werk gaat en geeft zelfs het roer uit handen. Blijft u liever lekker zitten in de gezellige kuip, terwijl golven en dijken aan u voorbij trekken? Ook goed. Hoe dan ook: een prettige tocht!

Koninklijk zeilen

In 1956 kreeg prinses Beatrix voor haar 18e verjaardag een lemsteraak cadeau. De Groende Draeck heeft sindsdien haar vaste ligplaats in de Koninklijk Jachthaven van Muiden gehad. Misschien ziet u het schip wel liggen. In ieder geval bent u op een lemsteraak in goed gezelschap.

Een zeildag op maat

Er zijn tal van mogelijkheden voor uw dagje zeilen op een lemsteraak. Hieronder vindt u een voorbeeld van een programma. Uiteraard denken we graag met u mee als u speciale wensen heeft.

Programma dag lemsteraak zeilen

 

10:00 uur Ontvangst door de bemanning met koffie, thee en huisgemaakte koekjes. De schipper heet u welkom en vertelt iets meer over het schip.
10:30 uur De trossen gaan los voor uw zeiltocht. Op weg naar het open water passeert u de Groote Zeesluizen, het Muiderslot en de Koninklijke Jachthaven van Muiden.
11:00 uur De zeilen gaan omhoog. Als u dat leuk vindt, kunt u helpen met zeilen hijsen, sturen en navigeren.
12:30 uur In de kuip serveren wij een heerlijke sandwichlunch. De lunch bestaat uit rijk belegde boerenboterhammen met:

  • Beemsterkaas, tomaat en sla;
  • Serranoham met cornichons, parmezaansnippers en mosterdsaus;
  • zalmsalade van verse zalm met crème fraiche.
13:00 uur Bij voldoende wind kunt u naar Volendam varen voor een wandeling over ‘De Dijk’. Is er minder wind, dan kunt u een bezoek brengen aan het beroemde forteiland Pampus, onderdeel van de Stelling van Amsterdam.
15:00 uur Aan dek worden drankjes uit de bar geserveerd en een lekker ‘borrel plateau’ met boerenkaas, olijven en noten.
17:00 uur U bent weer terug in Muiden. Het einde van een mooie zeildag.

Boekingsinformatie

Scheepshuur

Dagdeel, 4 uur € 1.250,-
Dag (7 uur) € 1.550,-
Verlenguur € 100,-

Prijzen zijn inclusief schipper en havengelden.
Deze huurprijzen zijn exclusief 6% BTW, catering en bedienend personeel.
Afvaarthaven is Muiden, andere havens zijn mogelijk in overleg.

Catering

Je kunt natuurlijk zelf je eten en drinken of kok meenemen aan boord, maar veel fijner is het om dit door de bemanning te laten verzorgen. Bekijk onze cateringmogelijkheden.

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen