Familiedag zeilen

Lees meer

Varen op het IJsselmeer met de familie

Varen op het IJsselmeer in een traditionele lemsteraak of klipper is bij uitstek de ideale familiedag. We varen met ons schip over het water en bezoeken de mooiste stadjes en dorpjes aan deze binnenzee van Nederland. Hoewel onze lemsteraak (klipper) is gebouwd voor snelle races hoeft het natuurlijk niet altijd snel te gaan. Voor een familiedag passen wij de snelheid aan uw wensen aan.

Wij leggen u graag uit waarom deze familiedag op een zeilboot zo geweldig is.

Familiedagen op zeilboten zit in ons DNA

Rederij Belle organiseert al jaren zeiltochten voor grote en kleine families, onder leiding van onze schipper en zijn vaste metgezel. Voor uw familiedag zeilen kunt uw eigen dagprogramma samenstellen bestaande uit zeilen en dingen doen op het vasteland.

Onze zeilboot biedt ruimte aan 22 personen dus er is van alles mogelijk. Mocht u met meer dan 22 personen willen zeilen dan kunnen we het aantal personen verdelen over meerdere boten.

zeilboot muiden

Onze familiedag zeilen is geschikt voor kinderen en volwassenen

De familiedag zeilen op een schip van Rederij Belle is ook geschikt voor kinderen. Rederij Belle verzorgt tijdens deze dag veilige kinderzwemvesten zodat de kinderen vrij op de boot kunnen bewegen.

Wij staan voor een veilige familiedag op onze zeilboot voor alle kinderen die aan boord zijn.

Als iemand van uw familie wil helpen aan boord dan kan dat altijd. Onze bemanning legt u graag uit hoe alles werkt. U mag zelfs tijdens het zeilen af en toe het roer overnemen als u wilt.

 

De organisatie van de familiedag

Wanneer u een familiedag zeilen aan boord van een mooi schip organiseert dan wilt u zeker zijn dat deze dag  geslaagd is.  Zoals al gezegd: u mag uw dag zelf samenstellen maar u kunt dat ook doen in samenspraak met ons.

Onze passie voor het zeilen en het organiseren van zeiltochten, maakt dat wij een bekend gezicht zijn in en om het IJsselmeer. Wij kennen het gebied en kunnen u adviseren over interessante activiteiten en tochten in de regio.

Catering op maat voor uw familiedag

Wij kunnen u tijdens de familiedag zeilen voorzien van de beste catering aan boord van ons zeilschip. Wat voor soort menu u ook wenst, wij verzorgen het, voor u en uw gasten. Dit zijn o.a. de catering mogelijkheden op onze zeilboot. Maar vraag vooral naar de mogelijkheden en geef uw eigen wensen op.

  • Hapjes voor tijdens de borrel
  • Drank
  • Een lekkere uitgebreide lunch?
  • Eventueel heerlijk dineren op het schip

Onze barbecue aan boord is ook een voltreffer voor uw gasten. Het is heerlijk eten en pure ontspanning. Alles is mogelijk op onze zeilboot. U vraagt en wij verzorgen het met liefde. Wij denken in alles met u mee.

Familiedag zeilen

10:00 Ontvangst door de bemanning met koffie of thee en huisgemaakte lekkernijen. De schipper houdt
een welkomstwoordje en vertelt over het zeilchip.
10:30De trossen gaan los voor uw zeiltocht. Onderweg passeert u  het Muiderslot en de Koninklijke
Jachthaven van Muiden.
11:00 De zeilen worden gehesen. Als u dat leuk vindt dan kunt u de schipper helpen met zeilen hijsen,
sturen en navigeren.
12:30In de kuip wordt een heerlijke culinaire lunch naar keuze geserveerd. Wij houden rekening met allerlei verschillende voedingspatronen. Geef dieetwensen vooraf aan ons aan en wij houden hier rekening mee.
13:00Bij voldoende wind is het mogelijk een tussenstop te maken in Marken of Volendam voor een
wandeling over ‘De Dijk’. Is er minder wind, dan kunt u een bezoek brengen aan het forteiland
Pampus (onderdeel van de ‘Stelling van Amsterdam’). Pampus is erg populair bij mensen. Het spreekwoord “ik lig voor Pampus” heeft daar natuurlijk betrekking op. Ook Volendam en Marken zijn de laatste tijd erg in trek bij onze gasten.
15:00Aan dek worden hapjes en drankjes geserveerd.
17:00 Einde van een mooie familiedag zeilen. U bent weer terug in de haven van Muiden.

Zeilen in combinatie met activiteiten

U maakt de familiedag zeiltocht langs de mooiste plekjes van het IJsselmeer. Maar u kunt de familie zeiltocht natuurlijk ook opleuken met een actief uitje.

’s Avonds zeilen

Als alternatief voor het dagprogramma kunt u ook in de avond zeilen. Samen met uw familie vaart u dan s’avonds het IJsselmeer op. S’avonds is het iets winderiger op het meer maar u krijgt er ook een hoop voor terug. U ziet de zon in het meer zakken samen met de belangrijkste mensen uit uw leven. Een zeiltocht met familie in de avond duurt 4 tot 5 uur.  Dit kan met of zonder barbecue.

Boekingsinformatie

U kunt deze zeilboot huren voor een hele dag, dagdeel/ avond of een tweedaagse zeiltocht waarbij je overnacht in een hotel. Het hotel boeken wij voor u.

Ligplaats, route & gratis parkeren

Ons zeilschip Lemsteraak Grote Jager heeft haar ligplaats bij de Herengracht t/o 43 in Muiden. Op korte loopafstand van de ligplaats bevinden zich twee grote (gratis) parkeerplaatsen. Aan de Herengracht kunt u niet parkeren, maar wel laden/lossen.

Adressen parkeerplaatsen

P1 – hoek Maxisweg/Weesperweg

P2 – Mariahoeveweg

Vanaf beide parkeerplaatsen volgt u de wandelroutes naar “Veerdienst Pampus”. De Grote Jager ligt nabij de veerdienst.

Eerste drie uur €1.275,00
Elk volgend uur€135,00
Bediening per uur€37,50 (optioneel)

Overvaarkosten per uur €135,00. Prijzen zijn inclusief schipper en matroos en zijn exclusief hotel en BTW. Het maakt niet uit welke route we varen. Mochten we uitwijken naar bijv. Marken of Volendam dan brengt dat geen extra kosten met zich mee.

Bij interesse of voor een offerte kunt u ons bellen op tel. 0294 – 261433 of bereiken per mail op info@rederijbelle.nl. Onze offerte is altijd vrijblijvend.

Direct meer weten of een specifieke vraag?