Een sportieve zeilstrijd

Lees meer

De Lemsteraken Regatta: een sportieve zeilstrijd

Zelf het spektakel en de sensatie van een heuse echte zeilwedstrijd meemaken. De strategie bepalen, samenwerken en natuurlijk de concurrentie voor blijven. Zeilen met lemsteraken is een prachtig event om uw relaties of uw personeel mee te verwennen!

Alle ruimte aan dek

Lemsteraken zijn speciaal voor het wedstrijdzeilen gebouwd. Dat betekent: snelheid maken en scherp manoeuvreren. De aken die wij inzetten zijn ook allemaal van het ‘visserman’ type. Ze hebben een grote, ruime kuip om gezamenlijk in te vertoeven en het zeilen optimaal te beleven. Benedendeks is een stijlvol ingerichte salon.

Voor onze Lemsteraken Regatta zetten we een baan uit op het Markermeer bij Muiden. U en uw gasten helpen met het hijsen van de zeilen, het aantrekken van de schoten en het laten zakken van de zijzwaarden.

Op alles voorbereid

Als we scherp aan de wind gaan, kan er buiswater over het schip komen. Daarom is er voor alle bemanningsleden professionele zeilkleding aan boord. Waait het flink, dan komen ook de zwemvesten aan dek.

 

Teams van twaalf

Voor de Lemsteraken Regatta kunt u uw groep naar eigen inzicht verdelen over teams van elk 12 personen. Bij 60 personen zijn dat vijf teams, dus vijf lemsteraken. In zo’n niet al te groot wedstrijdveld zijn de verrichtingen van ‘de concurrenten’ goed te volgen.
Zeilervaring is voor deze wedstrijd niet nodig. Voorafgaand aan de echte races wordt er een proefrondje gezeild, waarbij schipper en maat u laten kennismaken met het wedstrijdzeilen. U leert het schip kennen, de belangrijkste commando’s komen voorbij en voor u het weet heeft u geholpen bij het overstag gaan. Iedereen kan actief bezig zijn en volop meezeilen.

Dagprogramma Lemsteraken Regatta

10:00Uw gezelschap wordt in Muiden aan boord van Stoomschip Succes ontvangen met koffie en wat lekkers. Na het welkomstwoord door de kapitein vaart het schip richting startgebied voor de zeilregatta op het Markermeer.
11:00Het stoomschip gaat voor anker en de teams gaan aan boord van de Lemsteraken voor een oefenrondje.
13:00De Lemsteraken komen weer langszij voor de lunch aan boord van de Succes.
14:30Start eerste race.
15:30Finish eerste race.
16:00Start tweede race.
17:00Finish tweede race en borrel aan boord van de lemsteraken.
18:00De lemsteraken meren aan naast Stoomschip Succes. Prijsuitreiking, gevolgd door een diner aan boord.
20:30Aankomst in Muiden, einde programma.
 

Boekingsinformatie

U kunt deze zeilboot huren voor een hele dag, dagdeel of avond of een tweedaagse reis waarbij u overnacht in een hotel.

Ligplaats, route & gratis parkeren

Ons zeilschip Lemsteraak Grote Jager heeft haar ligplaats bij de Herengracht t/o 43 in Muiden. Op korte loopafstand van de ligplaats bevinden zich twee grote (gratis) parkeerplaatsen. Aan de Herengracht kunt u niet parkeren, maar wel laden/lossen.

Adressen parkeerplaatsen

P1 – hoek Maxisweg/Weesperweg

P2 – Mariahoeveweg

Vanaf beide parkeerplaatsen volgt u de wandelroutes naar “Veerdienst Pampus”. De Grote Jager ligt nabij de veerdienst

Eerste drie uur€1.275,00
Elk volgend uur€135,00
Bediening per uur (vanaf 20 pers.)€37,50 (optioneel)

Overvaarkosten per uur €135,00

Prijzen zijn inclusief schipper en matroos exclusief  BTW.

Direct meer weten of een specifieke vraag?