Varen Westeinderplassen

Westeinderplassen

Arrangementen

Klinkend dagje uit op de Westeinderplassen

Verjaardag, jubileum of een reünie met oude vrienden: er is altijd wel een reden voor een feestje. Wilt u daar iets heel speciaals van maken,…

Meer informatie

Zakelijk varen in stijl op de Westeinderplassen

Bent u op zoek naar een bijzonder bedrijfsuitje? Een speciale plek om uw medewerkers te bedanken en te motiveren? U bent van harte welkom op…

Meer informatie

Trouwen op een boot

Trouwen op een boot op de Westeinder Plassen
Meer informatie

Varen op de Westeinderplassen

De Westeinderplassen als watersportgebied
De Westeinderplassen, die een oppervlakte van ruim 10 km² hebben, bestaan uit een grote plas en verschillende kleinere plassen. De plassen zijn met elkaar verbonden door een netwerk van kleine slootjes. Je kunt er zwemmen, zeilen, windsurfen, roeien en motorbootvaren. Langs de oevers van de Westeinderplassen zijn zo’n 50 jachthavens. Ook zijn er recreatiegebieden, o.a. bij Vrouwentroost en Aalsmeer (bij de watertoren). Bij de recreatiegebieden zijn strandjes aangelegd. Van april tot en met oktober zijn er veel recreanten te vinden op en rond de Westeinderplassen. In de plassen bevinden zich een heleboel eilandjes, de meeste zijn particulier bezit en worden gebruikt voor recreatie. Mensen plaatsten er vroeger hun zomerhuisje maar tegenwoordig is dat verboden en mag er alleen nog dagrecreatie plaatsvinden. Naast de particuliere eilanden zijn er ook een paar eilanden voor openbare recreatie waarop bijvoorbeeld gebarbecued kan worden. De eilandjes zijn alleen per boot bereikbaar.

Boottocht over de Westeinderplassen

Salonboten op de Westeinderplassen
Onze salonboten Dame van Amstel, Adeline en de kleinere Emma kunnen op de Westeinderplassen varen. De Dame van Amstel en de Adeline zijn geschikt voor de wat grotere groepen, de Emma voor kleine groepjes tot 20 personen. Meer informatie over deze salonboten vindt u op: Dame van Amstel, Adeline of Emma.
Uiteraard is het ook mogelijk om aan boord te dineren op elk niveau. Meer informatie over de cateringmogelijkheden aan boord van onze schepen vindt u bij catering-mogelijkheden.

De natuur van de Westeinderplassen
In, op en rond de Westeinderplassen is er een schat aan flora en fauna: vissen, vogels en (zeldzame) planten. In de Westeinderplassen zwemt o.a. snoek, paling en de zeldzame Europese meerval.

Meest geboekt in Westeinderplassen

Vergaderen op een boot

Bedrijfsuitje op een boot Westeinderplassen

Meer informatie

Eten op een boot op de Westeinderplassen

Meer informatie

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen

Het was een dag om nooit te vergeten. Allemaal lieve mensen om ons heen. Het vloog allemaal voorbij. De trip was zeer professioneel geregeld, met een uitstekende bediening. Nogmaals heel erg bedankt voor de perfecte dag die, mede dankzij jullie, tot een groot succes is geworden. Hopelijk nog eens tot ziens en het gaat jullie goed.

Kees Havenaar

De zomer is weer voorbij. Het Tax Center van Nyenrode Business Universiteit kan terugkijken op de geslaagde tweedaagse Summercourse. Het waren volle, leerzame dagen voor de deelnemers. De eerste avond van elke cursus werd daarom op informele wijze voortgezet met een vaartocht over de Amstel, met ‘de Dame van Amstel’. De ontvangst op het schip, door de kapitein, was telkens zeer hartelijk. In de ruime, sfeervolle boot werd volop gediscussieerd en bijgepraat met bekenden onder het genot van een vriendelijk geserveerd drankje. Ook het uitgebreide Indisch buffet smaakte de deelnemers prima! De vlotte organisatie van de tochten heeft zeker bijgedragen aan de plezierige ervaring van zowel deelnemers als Tax Center medewerkers.

Nyenrode Business Universiteit

Inmiddels ligt onze trouwdag alweer even achter ons, maar wat een fantastische dag hebben wij om op terug te kijken. Ook op de Dame van Amstel was alles super geregeld, waarvoor we jullie nog hartelijk willen bedanken! Soms heb je foto’s nodig om dingen weer te herinneren en daardoor willen wij in het bijzonder nogmaals de hele aardige kapitein bedanken! We zien hem regelmatig op foto’s terug zoals bij het aan boord helpen van de moeder van de bruidegom die al 83 is en veelal in een rolstoel zit en mijn neefje Lars (waarvan ik erg blij was dat hij er bij kon zijn door de hersentumor waar hij mee is geboren) die het geweldig vond om bij de kapitein te zitten. Op het laatst is de kapitein ook weer te zien als hij helpt voorkomen dat de jurk van de bruid al te vies wordt tijdens een enorme regenbui! Namens ons beide nogmaals hartelijk dank!

Paula Romein