Westeinderplassen

Luxueuze boten met aantrekkelijke arrangementen in en rondom Loosdrecht!
Vanaf 4 personen voor 550,-.

Voor ieder wat wils

Arrangementen Westeinderplassen

Zakelijk varen op de Westeinderplassen

Weiden en akkers, dijken met boerderijen, waterpartijen en Hollandse wolkenluchten: het perfecte decor om uw relaties te ontvangen voor een presentatie of bijeenkomst. En de…

Een privéfeest op een boot op Westeinderplassen

Iets te vieren? Neem er de ruimte voor. Ga aan boord van een van onze luxe salonboten en maakt een vaartocht over de uitgestrekte Westeinder…

Varen op de Loosdrechtse plassen

Varen op de Westeinderplassen

De Westeinderplassen als watersportgebied
De Westeinderplassen, die een oppervlakte van ruim 10 km² hebben, bestaan uit een grote plas en verschillende kleinere plassen. De plassen zijn met elkaar verbonden door een netwerk van kleine slootjes. Je kunt er zwemmen, zeilen, windsurfen, roeien en motorbootvaren. Langs de oevers van de Westeinderplassen zijn zo’n 50 jachthavens. Ook zijn er recreatiegebieden, o.a. bij Vrouwentroost en Aalsmeer (bij de watertoren). Bij de recreatiegebieden zijn strandjes aangelegd. 

Van april tot en met oktober zijn er veel recreanten te vinden op en rond de Westeinderplassen. In de plassen bevinden zich een heleboel eilandjes, de meeste zijn particulier bezit en worden gebruikt voor recreatie. Mensen plaatsten er vroeger hun zomerhuisje maar tegenwoordig is dat verboden en mag er alleen nog dagrecreatie plaatsvinden. Naast de particuliere eilanden zijn er ook een paar eilanden voor openbare recreatie waarop bijvoorbeeld gebarbecued kan worden. De eilandjes zijn alleen per boot bereikbaar.

Boottocht over de Westeinderplassen

Salonboten op de Westeinderplassen
Onze salonboten Dame van Amstel, Adeline en de kleinere Emma kunnen op de Westeinderplassen varen. De Dame van Amstel en de Adeline zijn geschikt voor de wat grotere groepen, de Emma voor kleine groepjes tot 20 personen. Meer informatie over deze salonboten vindt u op: Dame van Amstel, Adeline of Emma.
Uiteraard is het ook mogelijk om aan boord te dineren op elk niveau. Meer informatie over de cateringmogelijkheden aan boord van onze schepen vindt u bij catering-mogelijkheden.

De natuur van de Westeinderplassen
In, op en rond de Westeinderplassen is er een schat aan flora en fauna: vissen, vogels en (zeldzame) planten. In de Westeinderplassen zwemt o.a. snoek, paling en de zeldzame Europese meerval.

salonboot amsterdam

Direct meer weten of een specifieke vraag?