Stoomschip Succes

Stoomschip Succes

Toen de Succes in 1897 gebouwd werd, was zij een van de grootste en sterkste stoomsleepboten van Nederland. Nu, 120 jaar later, is het Neerlands oudste nog varende stoomschip. Een toonbeeld van Hollands glorie. Een prachtlocatie voor grote en kleine bijeenkomsten, particulier en zakelijk. En een paar weken per jaar ook de mooiste pakjesboot van Sinterklaas!

Beleef de Grandeur van de jaren ’20

De Succes is volledig ingericht in de stijl van de luxueuze passagiersschepen uit het begin van de 20e eeuw, met lederen banken, teak, koper, kristal en veel art deco details. Varen in stijl is het motto.
Het schip beschikt over twee in 19e-eeuwse stijl ingerichte salons en biedt daarmee ruimte aan 110 gasten. De intieme bovensalon heeft een lederen rondzit met captain’s table en eigen bar. Zo’n 40 personen kunnen hier genieten van een prachtig uitzicht. Bij mooi weer lonken de zitbanken van het zonnedek.
De salon beneden biedt plaats aan ruim 70 personen en heeft een bar en een dansvloer. Grote ramen zorgen ook hier voor een mooi zicht op de omgeving. Op dit dek bevinden zich tevens de keuken, de garderobe en de toiletten.

Alle Moderne faciliteiten

Naast het nostalgische interieur en de authentieke uitrusting voor een echte stoomvaart, is deze fraaie stomer ook voorzien van dieselmotor, boegschroef, stroomgeneratoren, moderne navigatiemiddelen, centrale verwarming en airconditioning. U kunt er vanop aan dat u in alle seizoenen en onder alle weersomstandigheden veilig en comfortabel ‘stoom kunt afblazen’!
Ook voor feesten, presentaties en trainingen is de Succes uitstekend uitgerust, met onder meer een antieke vleugel, een geluidsinstallatie met microfoons, een muziekcomputer met tienduizenden titels in alle genres en audiovisuele middelen als een beamer met projectiescherm.

Kom aan boord voor een Succesvol evenement

Inrichting en comfort maken de Succes tot hét partyschip voor elk evenement. Bruiloft, bedrijfsuitje, verjaardag of jubileum: uw feest is bij ons in goede handen. De keukenbrigade verwent u daarbij graag met catering op maat, van eenvoudige lunch en borrelhapje tot taart met champagne en een compleet driegangendiner.
Met haar nostalgische en romantische uitstraling is de Succes het perfecte decor voor televisie- en filmopnamen. Het schip kan ook goed dienst doen als (mobiele) showroom voor productpresentaties. De herkenbare klanken van de Calliope, Europa’s grootste stoomorgel, zorgen er voor dat de Succes op elk evenement de publiekstrekker is.

Zie ginds komt de stoomboot…

In haar lange bestaan heeft de Succes talloze malen gediend als pakjesboot van Sint Nicolaas. Landelijke bekendheid kwam in 1993, bij de intocht in Ravenstein. De bekende Pakjesboot 12 was veel te hoog om onder de spoorbrug bij de haven door te kunnen gaan. Het lukte de Succes wel, met neergeklapte schoorsteen.
Het schip kreeg die dag de naam Pakjesboot 13 mee. Maar daarvoor en daarna heeft de Succes al zoveel intochten voor de Goedheiligman verzorgd, dat wij haar graag de titel Pakjesboot 1 meegeven.

Wilt u de Succes en haar beroemde stoomorgel inzetten bij uw Sinterklaasintocht? Maak dan tijdig een reservering!

Neem een kijkje

Boekingsinformatie

Tijden

De tijden van de vaartocht met het stoomschip Succes zijn geheel naar uw wens aan te passen. Zo kunt u een middagtocht met een High Tea of borrel maken, een vaartocht met een diner of feestavond.
Ook hele dagen zijn te boeken met vaartochten naar Pampus, Zaanse schans, Volendam of Marken behoren tot de mogelijkheden.

Stoomschip Succes (110 personen)

Vaargebied: Amsterdamse wateren, Markermeer, heel Nederland
(overvaarkosten op aanvraag).

Starttarief  3 uur                                           € 2150,-
Ieder volgend uur                                          €   350,-
Bediening per uur per medewerker          €     33,50

Prijzen zijn ex 6 % btw.

Overige Kosten

Stoomorgel
voor het gebruik van het orgel moet de stoomketel opgewarmd worden.
Hiervoor berekenen wij € 350,-

De genoemde huurprijzen zijn inclusief kapitein, matroos, toeristenbelasting en in-/uitcateren,  exclusief BTW. Bijkomende kosten voor de catering en de bediening.
Overvaarkosten naar ander vertrekhaven v.a  € 150,- (ex 6% btw)  per uur.
Meer informatie voor de catering en de bediening vindt u op ons cateringoverzicht.

 

Opstapplaatsen

De ligplaats van het stoomschip Succes is Almere Haven. u kunt echter op een andere plaats op- of afstappen.
Er zijn veel mogelijheden, zoals nabij Centraal station Amsterdam, Amsterdam Noord, Zaandam, Muiden, Rotterdam etc.

 

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen