Loosdrechtse plassen, Vinkeveense plassen en Westeinderplassen

Vinkeveense Plassen

Arrangementen

Klinkend dagje uit op de Vinkeveense Plassen

De Vinkeveense Plassen zijn een watergebied van zo’n 960 hectare, gelegen tussen Vinkeveen, Loenersloot en Abcoude. Ze zijn populair bij natuurliefhebbers en bij watersporters. U…

Meer informatie

Zakelijk varen in stijl op de Vinkeveense Plassen

Even weg van het kantoor, de lift, de kantine en de kopieermachine? Houd uw voortgangsoverleg, presentatie of maandelijkse borrel dan eens in een heel andere…

Meer informatie

Trouwen op een boot

Trouwen op een boot op de Vinkeveense Plassen
Meer informatie

Ligging Vinkeveense plassen

De Vinkeveense Plassen is een natuur- en watersportgebied ten noordoosten van Vinkeveen. De plassen zijn te bereiken vanaf de rivier de Amstel. Door hun centrale ligging en hun goede bereikbaarheid via de A2 zijn de Vinkeveense Plassen zeer in trek bij watersporters. Er zijn dan ook een paar jachthavens aan de plassen te vinden, net als een aantal goede restaurants.
Naast varen kunt u op Vinkeveense Plassen ook prima zwemmen, duiken en waterskiën. Diverse bedrijven verhuren zeil- en roeiboten.

Vaartocht op de Vinkeveense Plassen

Een vaartocht over de Vinkeveense plassen biedt meerdere mogelijkheden. De plassen worden gekenmerkt door legakkers en een ring van twaalf zandeilanden. De legakkers bieden plaats aan een gevarieerde flora en fauna. In De Botshol is zelfs een lepelaarskolonie gevestigd. Wie van de natuur houdt, moet dus zeker eens op de Vinkeveense Plassen varen.
Maar een vaartocht met iets meer ‘drukte’ kan ook. Zo is er een aantrekkelijke route waarbij u afwisselend door open en beschut vaarwater vaart, rustige natuur en bebouwing ziet en over plassen, op sloten en tussen legakkers door vaart. Onderweg komt u langs de mooie villa’s aan de oevers en kunt u voor een verfrissing aanmeren bij een van de vele horecagelegenheden.

Salonboten op de Vinkeveense plassen

Onze salonboten Dame van Amstel en Belle van Zuylen varen regelmatig op de Vinkeveense Plassen. Voor kleinere gezelschappen is de Belle van Zuylen het meest geschikt, zij biedt plaats aan maximaal 30 personen. Heeft u een grotere groep, dan kunt u terecht op de Dame van Amstel. Dit is de grootste salonboot van Nederland: ze kan gezelschappen tot 80 personen herbergen.

Meest geboekt in Vinkeveense Plassen

Eten op een boot op de Vinkeveense Plassen

Meer informatie

Bedrijfsuitje op een boot Vinkeveense Plassen

Meer informatie

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen

Het was een dag om nooit te vergeten. Allemaal lieve mensen om ons heen. Het vloog allemaal voorbij. De trip was zeer professioneel geregeld, met een uitstekende bediening. Nogmaals heel erg bedankt voor de perfecte dag die, mede dankzij jullie, tot een groot succes is geworden. Hopelijk nog eens tot ziens en het gaat jullie goed.

Kees Havenaar

De zomer is weer voorbij. Het Tax Center van Nyenrode Business Universiteit kan terugkijken op de geslaagde tweedaagse Summercourse. Het waren volle, leerzame dagen voor de deelnemers. De eerste avond van elke cursus werd daarom op informele wijze voortgezet met een vaartocht over de Amstel, met ‘de Dame van Amstel’. De ontvangst op het schip, door de kapitein, was telkens zeer hartelijk. In de ruime, sfeervolle boot werd volop gediscussieerd en bijgepraat met bekenden onder het genot van een vriendelijk geserveerd drankje. Ook het uitgebreide Indisch buffet smaakte de deelnemers prima! De vlotte organisatie van de tochten heeft zeker bijgedragen aan de plezierige ervaring van zowel deelnemers als Tax Center medewerkers.

Nyenrode Business Universiteit

Inmiddels ligt onze trouwdag alweer even achter ons, maar wat een fantastische dag hebben wij om op terug te kijken. Ook op de Dame van Amstel was alles super geregeld, waarvoor we jullie nog hartelijk willen bedanken! Soms heb je foto’s nodig om dingen weer te herinneren en daardoor willen wij in het bijzonder nogmaals de hele aardige kapitein bedanken! We zien hem regelmatig op foto’s terug zoals bij het aan boord helpen van de moeder van de bruidegom die al 83 is en veelal in een rolstoel zit en mijn neefje Lars (waarvan ik erg blij was dat hij er bij kon zijn door de hersentumor waar hij mee is geboren) die het geweldig vond om bij de kapitein te zitten. Op het laatst is de kapitein ook weer te zien als hij helpt voorkomen dat de jurk van de bruid al te vies wordt tijdens een enorme regenbui! Namens ons beide nogmaals hartelijk dank!

Paula Romein