Vinkeveense plassen

Luxueuze boten met aantrekkelijke arrangementen in en rondom Vinkeveen!
Vanaf 4 personen voor 550,-.

Voor ieder wat wils

Arrangementen Vinkeveense plassen

Zakelijk varen op de Vinkeveense plassen

Even weg van het kantoor, de lift, de kantine en de kopieermachine? Houd uw voortgangsoverleg, presentatie of maandelijkse borrel dan eens in een heel andere…

Een privéfeest op een boot op de Vinkeveense plassen

De Vinkeveense Plassen zijn een watergebied van zo’n 960 hectare, gelegen tussen Vinkeveen, Loenersloot en Abcoude. Ze zijn populair bij natuurliefhebbers en bij watersporters. U…

Trouwen op een boot op de Vinkeveense plassen

Trouwen op een boot op de Vinkeveense plassen. 

Varen op de Vinkeveense plassen

Vaarroutes in Vinkeveen

De Vinkeveense Plassen is een natuur- en watersportgebied ten noordoosten van Vinkeveen. De plassen zijn te bereiken vanaf de rivier de Amstel. Door hun centrale ligging en hun goede bereikbaarheid via de A2 zijn de Vinkeveense Plassen zeer in trek bij watersporters. 

Er zijn dan ook een paar jachthavens aan de plassen te vinden, net als een aantal goede restaurants.
Naast varen kunt u op Vinkeveense Plassen ook prima zwemmen, duiken en waterskiën. Diverse bedrijven verhuren zeil- en roeiboten.

Rust, natuur en levendigheid op een salonboot

Een vaartocht over de Vinkeveense plassen biedt meerdere mogelijkheden. De plassen worden gekenmerkt door legakkers en een ring van twaalf zandeilanden. De legakkers bieden plaats aan een gevarieerde flora en fauna. In De Botshol is zelfs een lepelaarskolonie gevestigd. Wie van de natuur houdt, moet dus zeker eens op de Vinkeveense Plassen varen.
Maar een vaartocht met iets meer ‘drukte’ kan ook. Zo is er een aantrekkelijke route waarbij u afwisselend door open en beschut vaarwater vaart, rustige natuur en bebouwing ziet en over plassen, op sloten en tussen legakkers door vaart. Onderweg komt u langs de mooie villa’s aan de oevers en kunt u voor een verfrissing aanmeren bij een van de vele horecagelegenheden.

Salonboten op de Vinkeveense plassen

Onze salonboten Dame van Amstel en Belle van Zuylen varen regelmatig op de Vinkeveense Plassen. Voor kleinere gezelschappen is de Belle van Zuylen het meest geschikt, zij biedt plaats aan maximaal 30 personen. Heeft u een grotere groep, dan kunt u terecht op de Dame van Amstel. Dit is de grootste salonboot van Nederland: ze kan gezelschappen tot 80 personen herbergen.

salonboot amsterdam

Direct meer weten of een specifieke vraag?