Bedrijfsuitje zeilen naar Pampus

Lees meer

Bedrijfsuitje Pampus

Het mysterieuze forteiland Pampus heeft een grote aantrekkingskracht op wie er maar iets over gezien of gelezen heeft. Een bezoek is een absolute aanrader. Vaart u er naar toe met een originele lemsteraak samen met uw collega’s, dan wordt het helemaal een belevenis. Hijs de zeilen, op naar Pampus voor een onvergetelijk bedrijfsuitje!

Zandplaat, forteiland en museum

Voor Amsterdam, zo’n 3 kilometer boven Muiden, lag ooit de zandplaat Het Pampus. De zwaarbeladen schepen van de VOC die met hun rijkdommen uit ‘De Oost’ terugkeerden, moesten daar op de vloed wachten voor ze naar de hoofdstad konden varen. Vandaar de uitdrukking ’voor Pampus liggen’.
Van 1887 tot 1895 werd op de zandplaat het forteiland Pampus gebouwd. Het moest de toegang tot Amsterdam over de toenmalige Zuiderzee bewaken. Vanaf Pampus is alleen nooit een schot gelost. Door de jaren heen raakte het eiland in verval, wat overbleef was een doolhof van gangen en zalen. Maar in 1991 werd Pampus weer voor het publiek toegankelijk. Nu kunt u er alles te weten komen over de geschiedenis van het eiland. En er ook heerlijk naartoe zeilen.

Bezoek Pampus met de Grote Jager en maak een vlucht over Nederland

Zeil naar Pampus, stap aan boord bij Leon Mary en maak een virtuele ballonvaart! Op forteiland Pampus kunt u nu een duizelingwekkende virtuele ballonvaart maken over De Stelling van Amsterdam. Deze verdedigingslinie van wel 135 kilometer lang werd in de 19e eeuw aangelegd rondom de hoofdstad. De Stelling is nog steeds goed te zien, en staat inmiddels op de UNESCO werelderfgoedlijst. Tijdens de ballonvaart kunt u hier alles over leren, het wordt een onvergetelijke ervaring! Zeil met lemsteraak de Grote jager naar Pampus om het Geheime Wapen van Amsterdam te ontdekken!

Werelderfgoed

Tijdens het bedrijfsuitje aan Pampus krijgt u een rondleiding door het indrukwekkende gangenstelsel. De gids vertelt u wat de rol van het eiland was en zal het daarbij zeker ook hebben over de Stelling van Amsterdam, waar Pampus deel van uitmaakt. De stelling is in 2011 in zijn geheel op de werelderfgoedlijst van de Unesco geplaatst.

 

Een mooie zeiltocht

Na het bezoek gaat u weer aan boord. We zeilen met de lemsteraak weg van Pampus en maken een tocht van ongeveer twee uur op het Markermeer & IJsselmeer. Afhankelijk van de wind varen we richting Amsterdam, Volendam of Almere. Ondertussen serveren we aan dek een goed glas wijn en een hapje.

bedrijfsuitje zeilen

Arrangement bedrijfsuitje Pampus

14:00Schipper en maat heten u welkom op de lemsteraak. Onder het genot van koffie, thee en huisgemaakte koekjes leert u het schip en zijn historie kennen en gaat uw bedrijfsuitje van start.
14:30Het schip verlaat de haven van Muiden en zet op de motor koers naar Pampus.
15:00Aankomst op Pampus. U gaat van boord om het fort te bezoeken.
16:00U komt weer terug aan boord.
16:05De zeilen worden gehesen. Iedereen kan hier actief aan deelnemen, net als aan het sturen en het overstag laten gaan van het schip.
16:30De bemanning serveert drankjes en borrelhapjes aan dek.
18:00Terugkomst in de haven van Muiden.

Boekingsinformatie

U kunt lemsteraak Grote Jager huren voor een bedrijfsuitje van een hele dag, een dagdeel of avond of een tweedaagse zeiltocht waarbij je overnacht in een hotel. Wilt u wat anders? Dat kan ook. Graag kijken wij met u samen naar andere mogelijkheden.

Eerste drie uur€1.275,00
Elk volgend uur€135,00

Optioneel: Hostess per uur 

€37,50

Overvaarkosten per uur €135,00

Prijzen zijn inclusief schipper en matroos
en exclusief BTW.

Direct meer weten of een specifieke vraag?