0294 – 261433

Blog

Blijf op de hoogte!

De lente is in aantocht… Het zoete leven begint weer

De lente is in aantocht… Het zoete leven begint weer

Zeg de winter maar gedag, want maart wordt een echte lentemaand!
Door een groot aantal hogedrukgebieden krijgen wij veel zonnige dagen met hoge temperaturen en weinig regen. De tijd om een vaartocht te gaan maken met vrienden, familie of collega’s!

Voorjaar op de Vecht

Kom, zie en overtuig u van de schoonheid van de Vecht. Het is voorjaar, de natuur ontwaakt. De bloesem komt tevoorschijn en de lammetjes dartelen in de weiden. Het leven is mooi en goed in de lente. Op land en water. Nodig familie, vrienden en kennissen uit voor een hartverwarmende tocht op de ‘Dame van Amstel’. Een salonboot waarop u gezien wilt worden. Kies voor een verrukkelijke lunch of een smakelijke high tea.  Dit is het juiste moment om het nieuwe leven in de natuur welkom te heten.

Gaat u (eindelijk) weer meezeilen?

Nu we weer bij elkaar mogen komen en elkaar fysiek kunnen ontmoeten, is het tijd voor écht contact. Een zeilschip biedt de ideale omgeving om weer samen te komen: voldoende buitenruimte, frisse lucht en actie.

Dus gaat u weer meezeilen? De afgelopen periode hebben wij er alles aan gedaan om de service voor onze klanten nog verder te verbeteren. Onze lemsteraak Grote Jager heeft een make-over ondergaan waarbij alles weer in een verse laklaag is gezet. Wij kunnen niet wachten samen met u de zeilen te hijsen!

Nieuwe wijnen

Als wijnliefhebbers zijn we altijd op zoek naar de beste wijnen voor onze gasten (en een beetje voor onszelf). Zo konden wij eindelijk weer afreizen naar onze leveranciers in Spanje. Hier vonden we een verassend aantrekkelijke witte Rioja. We aarzelden geen moment en kroonden deze tot onze nieuwe witte huiswijn. Het is een soepele, prettig en doordrinkbare wijn met plantaardige aroma’s; is verder wat floraal en je ruikt ook iets van wit fruit als perzik. In de afdronk ontwaren we wat frisse appel. De druiven zijn zachtjes geperst, waarna het sap werd gekoeld in roestvrij stalen tanks voor de vergisting.

Producent

Aradon is een oude Spaanse stad die in de Romeinse tijd (eerste en tweede eeuw) op mysterieuze wijze is verdwenen. De wijngaarden van Bodegas Aradón liggen in de buurt van het plaatsje Alcanadre, zo’n 30 kilometer ten oosten van Logroño. Deze wijngaarden zijn geselecteerde percelen van de Cooperativa Vinicola de Alcanadre. De jonge wijnmaakster Cristina Alesanco wil met haar wijnen aantonen dat het in Rioja Baja mogelijk is uitstekende wijnen te produceren. Voordat Cristina in 2009 verantwoordelijk werd voor Bodegas Aradón heeft zij oenologie gestudeerd in Frankrijk en ervaring opgedaan in Rioja en Ribera del Duero. De Aradón wijngaarden liggen op een plateau, zo’n 500 meter boven zeeniveau en profiteren van de Cierzo, de frisse droge wind uit het noordwesten. De bodem bestaat uit kalk en klei en op bepaalde percelen rolkeien.

Bijzonder is een in 2012 gestart project waarin de rijpheid van de druiven, en daarmee het oogstmoment, mede wordt bepaald aan de hand van satellietbeelden. Inmiddels hebben wij ook een rode Rioja Momento opgenomen op onze wijnlijst.

Inhoudsopgave