Uitvaart in besloten kring

Ontdek de arrangementen

Uitvaart in besloten kring per boot

Op het water is het altijd anders. Een uitvaart in besloten kring kan een speciale gebeurtenis zijn. Het verstrooien van as wordt een plechtig ritueel. U bent van harte welkom op een van onze luxe salonboten. Een afscheid in het bijzijn van alleen uw broer, zus, vrouw en kinderen, meer niet. Afscheid nemen in besloten kring betekent niet dat dit niet stijlvol kan. Juist een uitvaart in besloten kring  kun je stijlvol organiseren. Een uitvaart op een salonboot in besloten kring is al mogelijk vanaf €480,-

Bekijk onze website

Herdenken in een mooie ambiance

Wat ze belangrijk vond was de plek waar ze afscheid van hem zou nemen. Langs de Amstel, daar hadden zij elkaar leren kennen tijdens een zwemuitje van de jeugdvereniging. Ze gingen nog vaak terug naar deze plek. Toen kwam het idee om op een boot in besloten kring afscheid te nemen.

Op de plek waar zij elkaar hadden leren kennen, langs de Amstel bij de Weesperzijde. De kist werd aan boord gebracht en iedereen ging om de kist zitten. Met het mooie uitzicht van de Amstel en op de achtergrond zijn lievelingsmuziek. Spreken was niet nodig. Wat moesten ze zeggen? En voor wie? Ze wisten toch alles al van elkaar. Het werd een ontroerend afscheid. Met zijn zessen zaten ze rond de kist. In stilte staken ze de kaarsen aan. De muziek werd afgespeeld, er werd niet gesproken.

De trossen werden stilletjes losgegooid en de salonboot gleed geruisloos over de Amstel richting begraafplaats Zorgvlied. Na een tijdje pakten de kinderen hun tekenspullen, schreven briefjes en legden deze bij hun opa. Zijn dochter plukte een paar bloemen uit het bloemstuk, die ze bij haar vader legde. Ze hielden elkaar stevig vast.

Aangekomen bij de begraafplaats werd de kist naar het graf gebracht en in besloten kring begraven. Terug aan boord van de salonboot dronken ze een glas champagne en toasten ze op hun geliefde opa.

Catering in besloten kring

Net als bij een ‘traditionele uitvaart’ kunnen wij aan boord diverse vormen van catering voor u verzorgen. Ook bij een kleinere besloten uitvaart is dit geen enkel probleem. Bijvoorbeeld een ontvangst met koffie en huisgemaakte lekkernijen en na afloop van de uitvaart in besloten kring een lunch of borrel. Ook speciale wensen maken wij graag voor u in orde.

As verstrooien in kleine kring op een boot

Steeds vaker kiezen nabestaande er voor om de as van de overledene op het water te verstrooien. Op onze salonboten is dat uiteraard ook mogelijk. We maken de vaartocht in besloten kring en u bepaalt de plek en het moment van de verstrooiing.

Het verstrooien van as per boot kan in principe plaats vinden op elk stuk openbaar water, of het nu het Markermeer, het IJ, de Amstel, de Vecht of een van de Amsterdamse grachten is. Formeel dient u de verstrooiing wel te melden. Wij kunnen u daarbij helpen.

Een uitvaart voor een klein gezelschap

Onze salonboten hebben een grote capaciteit. Bij een uitvaart in besloten kring hebt u geen grote boot nodig. Dat is voordelig want dat kost u minder. Wilt u meer weten over een uitvaart per boot? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze website of bel ons even. Een uitvaart op een salonboot in besloten kring is al mogelijk vanaf  € 480,-

Direct meer weten of een specifieke vraag?