Architectuur vaartocht Amsterdam

Een architectuur vaartocht langs het nieuwe en oude Amsterdam

Amsterdam heeft naast historische gebouwen veel mooie, moderne architectuur – en die is voor een groot gedeelte aan het water te vinden. Laat u rond varen, geniet van een hapje en een drankje en geef uw ogen de kost.

Het gezicht van het IJ

De architectuur-vaartocht op een van onze salonboten toont u de mooiste en interessantste moderne architectuur die Amsterdam te bieden heeft. We varen onder meer door het Oostelijk Havengebied en langs de nieuwe eilanden. We ontmoeten bekende gebouwen, zoals de passagiersterminal voor cruiseschepen, het Eye filmmuseum, het Muziekgebouw aan het IJ en de verbouwde pakhuizen. Aan de Oostelijke Handelskade zien we het oude Lloyd-hotel, dat in zijn glorietijd duizenden arbeiders uit Oost-Europa herbergde, voordat zij inscheepten naar Amerika. En natuurlijk kijken we ook even hoe bij de bouw van de Jan Schaefer-brug rekening is gehouden met het monumentale pakhuis ‘De Zwijger’.

Nieuwe gebouwen, nieuwe grachten

De architectuur-vaartocht brengt u ook langs het Java-eiland, waar de architectuur is gebaseerd op de zeventiende-eeuwse grachtengordel van Amsterdam. Er zijn hier zelfs vier nieuwe grachtjes gegraven.

KNSM-eiland, Singelgracht en nog veel meer architectuur

Op het KNSM-eiland vinden we grote woongebouwen met een allure die haast on-Nederlands aandoet. Ze staan te midden van een aantal oude havengebouwen, en die combinatie is prachtig. Bij het KNSM-eiland leggen we ook aan, om de architectuur te voet te bewonderen. De Singelgracht, ooit de buitenste verdedigingsgracht van Amsterdam, toont ons de architectuur uit de jaren negentig. Dit zijn ontwerpen van architecten uit de hele wereld.
De duur van de architectuur-vaartocht in Amsterdam is minimaal 2 uur, maar we kunnen hem uiteraard op uw wensen afstemmen. Denk ook aan de combinatie met een bezoek aan een (architectuur)museum of een restaurant.

Prijzen

De prijs van de architectuur-vaartocht van drie uur bedraagt € 69,- p.p., inclusief bediening, drankjes aan boord, scheepshuur en BTW. Neem voor een offerte op maat even contact op.

Salonboot Amsterdam
Bubbels aan boord

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen

Wij willen Rederij Belle graag bedanken voor de zeer geslaagde “get together” van Innovation Norway en haar gasten. Een speciale gast was de ambassadeur van Noorwegen in Nederland, mw. E. Bugge. Wij hebben enorm genoten. Een vriendelijke groet aan kapitein Hans en zijn assistente.

Innovation Norway

Het was een dag om nooit te vergeten. Allemaal lieve mensen om ons heen. Het vloog allemaal voorbij. De trip was zeer professioneel geregeld, met een uitstekende bediening. Nogmaals heel erg bedankt voor de perfecte dag die, mede dankzij jullie, tot een groot succes is geworden. Hopelijk nog eens tot ziens en het gaat jullie goed.

Kees Havenaar

Inmiddels ligt onze trouwdag alweer even achter ons, maar wat een fantastische dag hebben wij om op terug te kijken. Ook op de Dame van Amstel was alles super geregeld, waarvoor we jullie nog hartelijk willen bedanken! Soms heb je foto’s nodig om dingen weer te herinneren en daardoor willen wij in het bijzonder nogmaals de hele aardige kapitein bedanken! We zien hem regelmatig op foto’s terug zoals bij het aan boord helpen van de moeder van de bruidegom die al 83 is en veelal in een rolstoel zit en mijn neefje Lars (waarvan ik erg blij was dat hij er bij kon zijn door de hersentumor waar hij mee is geboren) die het geweldig vond om bij de kapitein te zitten. Op het laatst is de kapitein ook weer te zien als hij helpt voorkomen dat de jurk van de bruid al te vies wordt tijdens een enorme regenbui! Namens ons beide nogmaals hartelijk dank!