Varen op de Amstel met een salonboot

Met een salonboot de Amstel op

Als we vanaf Uithoorn de Amstel afvaren komen onze salonboten Adeline en Dame van Amstel achtereenvolgens langs de mooie plaatsjes Nes aan de Amstel en Ouderkerk aan de Amstel. In Ouderkerk, waar in de Middeleeuwen de Heeren van Amstel waren gevestigd, bevinden zich een aantal prima restaurants, allen gelegen aan de Amstel. Varend richting Amsterdam, met zijn grachten en schitterende binnenstad, komen we tenslotte uit op het IJ.

Varen over de Amstel door Amsterdam

De rivier de Amstel loopt dwars door Amsterdam heen. Langs de Amstel, met prachtige bruggen als de Berlagebrug en de Magere Brug, vinden we bekende gebouwen als theater Carré, de Stopera en het Amstel Hotel. Drie van onze salonboten kunnen over de Amstel varen: de Adeline, de Dame van Amstel en de Belle van Zuylen.

Varen voorbij Uithoorn waar de Amstel zich splitst

Bij Uithoorn splitst de Amstel zich in de Komme Mijdrecht en de Drecht. Vooral de Kromme Mijdrecht is door haar natuurlijk slingerende loop een prachtig stukje om te bevaren. Langs de Amstel vinden we een aantal oude forten die deel uitmaakten van de Stelling van Amsterdam. Tegenwoordig zijn daar, vanwege de constante temperatuur en vochtigheidsgraad, een aantal wijnproeverijen gevestigd.

Opstapplaatsen aan de Amstel

Thuishaven van onze salonboot Dame van Amstel is Uithoorn. Uiteraard kunt u ook in andere plaatsen langs de Amstel opstappen, zoals Nes aan de Amstel, Ouderkerk aan de Amstel, en in Amsterdam. Veel van onze gasten kiezen er voor om bij een van de vele aan de Amstel gelegen restaurants op- en af te stappen.

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen

Inmiddels ligt onze trouwdag alweer even achter ons, maar wat een fantastische dag hebben wij om op terug te kijken. Ook op de Dame van Amstel was alles super geregeld, waarvoor we jullie nog hartelijk willen bedanken! Soms heb je foto’s nodig om dingen weer te herinneren en daardoor willen wij in het bijzonder nogmaals de hele aardige kapitein bedanken! We zien hem regelmatig op foto’s terug zoals bij het aan boord helpen van de moeder van de bruidegom die al 83 is en veelal in een rolstoel zit en mijn neefje Lars (waarvan ik erg blij was dat hij er bij kon zijn door de hersentumor waar hij mee is geboren) die het geweldig vond om bij de kapitein te zitten. Op het laatst is de kapitein ook weer te zien als hij helpt voorkomen dat de jurk van de bruid al te vies wordt tijdens een enorme regenbui! Namens ons beide nogmaals hartelijk dank!

Paula Romein

Het was een dag om nooit te vergeten. Allemaal lieve mensen om ons heen. Het vloog allemaal voorbij. De trip was zeer professioneel geregeld, met een uitstekende bediening. Nogmaals heel erg bedankt voor de perfecte dag die, mede dankzij jullie, tot een groot succes is geworden. Hopelijk nog eens tot ziens en het gaat jullie goed.

Kees Havenaar