Varen op de Amstel met een salonboot

Ontdek de arrangementen

Met een salonboot de Amstel op

Als we vanaf Uithoorn de Amstel afvaren komen onze salonboten Adeline en Dame van Amstel achtereenvolgens langs de mooie plaatsjes Nes aan de Amstel en Ouderkerk aan de Amstel. In Ouderkerk, waar in de Middeleeuwen de Heeren van Amstel waren gevestigd, bevinden zich een aantal prima restaurants, allen gelegen aan de Amstel. Varend richting Amsterdam, met zijn grachten en schitterende binnenstad, komen we tenslotte uit op het IJ.

Varen over de Amstel door Amsterdam

e rivier de Amstel loopt dwars door Amsterdam heen. Langs de Amstel, met prachtige bruggen als de Berlagebrug en de Magere Brug, vinden we bekende gebouwen als theater Carré, de Stopera en het Amstel Hotel. Vier van onze salonboten kunnen over de Amstel varen: de Adeline, de Dame van Amstel, de Belle van Zuylen en de Emma.

amstel

Varen voorbij Uithoorn waar de Amstel zich splitst

Bij Uithoorn splitst de Amstel zich in de Komme Mijdrecht en de Drecht. Vooral de Kromme Mijdrecht is door haar natuurlijk slingerende loop een prachtig stukje om te bevaren. Langs de Amstel vinden we een aantal oude forten die deel uitmaakten van de Stelling van Amsterdam. Tegenwoordig zijn daar, vanwege de constante temperatuur en vochtigheidsgraad, een aantal wijnproeverijen gevestigd.

Opstapplaatsen aan de Amstel

Thuishaven van onze salonboot Dame van Amstel is Uithoorn. Uiteraard kunt u ook in andere plaatsen langs de Amstel opstappen, zoals Nes aan de Amstel, Ouderkerk aan de Amstel, en in Amsterdam. Veel van onze gasten kiezen er voor om bij een van de vele aan de Amstel gelegen restaurants op- en af te stappen.

Direct meer weten of een specifieke vraag?