Wijnproeverij arrangement op de Amstel

Varen naar een wijnproeverij

Bent u geïnteresseerd in wijn? Of gewoon een liefhebber? Vaar met onze salonboot in stijl over de Amstel naar een wijnproeverij. De topvinologen van Maison Vinocerf in Uithoorn vertellen u alles over druivensoorten en bereidingswijzen. Een leerzame en smakelijke ervaring!

 

Proeven en genieten

Onder Uithoorn, waar de Amstel zich splits in de Drecht en Kromme Mijdrecht, ligt in een groene omgeving Fort aan de Drecht. In dit bijzondere fort is Maison Vinocerf gevestigd. Het stenen fort biedt ‘s zomers en ’s winters de perfecte temperatuur om wijnen te bewaren. Heel wat connaisseurs hebben daar dan ook hun collectie ondergebracht.
Tijdens het arrangement wijnproeverij op de Amstel presenteert Maison Vinocerf u wijnen die vooral afkomstig zijn van kleinschalig opererende, gedreven wijnboeren. De proeverij kan zich richten op het ‘leren wijnproeven’, maar bijvoorbeeld ook op de wijnproductie, de combinatie wijnen-spijzen of een specifiek wijnland.

Fort van de Stelling

Het Fort aan de Drecht is een van de vele forten van de Stelling van Amsterdam, de verdedigingslinie die tussen 1880 en 1914 rond de hoofdstad is aangelegd. Het idee was om het omliggend land buiten die ring zó onder water te zetten, dat het te diep voor man en paard was, maar te ondiep voor schepen.

Programma wijnproeverij

Het arrangement Wijnproeverij op de Amstel is op vele manieren op maat in te vullen. We geven hieronder een voorbeeld van hoe uw middag er uit zou kunnen zien. Neem voor meer ideeën even contact met ons op.

  • U gaan aan boord van de Dame van Amstel, bijvoorbeeld in het plaatsje Ouderkerk. Na een ontvangst met een welkomstdrankje vaart de salonboot zuidwaarts, richting Uithoorn.
  • Aankomst bij Maison Vinocerf. We meren aan bij het Fort aan de Drecht.
  • U wordt getrakteerd op een bijzondere wijnproeverij. Een van de vinologen geeft tekst en uitleg.
  • U gaat weer aan boord van de Dame van Amstel en vaart terug naar de opstapplek.

Prijzen

De prijs van het arrangement Wijnproeverij op de Amstel is afhankelijk van de duur van uw vaartocht en de wijnen die u gaat proeven. Voor een passende vrijblijvende offerte kunt u contact met ons opnemen en maken wij graag een passend programma voor u.

 

Boot huren Amsterdam
lunch aan boord
Boat trip Amsterdam
Salonboot Amsterdam

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen

Wij willen Rederij Belle graag bedanken voor de zeer geslaagde “get together” van Innovation Norway en haar gasten. Een speciale gast was de ambassadeur van Noorwegen in Nederland, mw. E. Bugge. Wij hebben enorm genoten. Een vriendelijke groet aan kapitein Hans en zijn assistente.

Innovation Norway

Het was een dag om nooit te vergeten. Allemaal lieve mensen om ons heen. Het vloog allemaal voorbij. De trip was zeer professioneel geregeld, met een uitstekende bediening. Nogmaals heel erg bedankt voor de perfecte dag die, mede dankzij jullie, tot een groot succes is geworden. Hopelijk nog eens tot ziens en het gaat jullie goed.

Kees Havenaar

Inmiddels ligt onze trouwdag alweer even achter ons, maar wat een fantastische dag hebben wij om op terug te kijken. Ook op de Dame van Amstel was alles super geregeld, waarvoor we jullie nog hartelijk willen bedanken! Soms heb je foto’s nodig om dingen weer te herinneren en daardoor willen wij in het bijzonder nogmaals de hele aardige kapitein bedanken! We zien hem regelmatig op foto’s terug zoals bij het aan boord helpen van de moeder van de bruidegom die al 83 is en veelal in een rolstoel zit en mijn neefje Lars (waarvan ik erg blij was dat hij er bij kon zijn door de hersentumor waar hij mee is geboren) die het geweldig vond om bij de kapitein te zitten. Op het laatst is de kapitein ook weer te zien als hij helpt voorkomen dat de jurk van de bruid al te vies wordt tijdens een enorme regenbui! Namens ons beide nogmaals hartelijk dank!