Blog over exclusief varen

Aanrader: erop uit in coronatijd


Aan het woord is een lid van de Oud-Leden Club van Lighthouse Nederland. “Het was genieten om met Rederij Belle in de volledig gerestaureerde salonboot ‘Adeline’ over de Stichtse Vecht te varen. De uitleg over de historische boot en de gevaren route was uitstekend en maakte de middag compleet.

Een bijzonder geslaagd uitje in coronatijd, waar we lang naar hebben uitgekeken. Prima catering, sfeervolle entourage en belangrijk: coronaproef!”

Het enthousiasme werd door de opvarenden, onder wie veel ouderen, gedeeld. Met het bestuur had Rederij Belle een prachtige vaartocht samengesteld met als afsluiting een aangeklede borrel. Tijdens de tocht vertelde gids Juliette Jonker alles over de historie van de Vecht.

Bel Rederij Belle voor uw eigen ‘aanrader’. Er zijn veel aantrekkelijke kansen op een onvergetelijk uitje.

Salonbooteigenaren protesteren tegen onrechtvaardige regels Amsterdam

© Marc Kruyswijk

Uit AD Algemeen Dagblad 24-9-2020
Tommy van Riet, voorzitter van de Verenigde Rederijen Amsterdam:

“Wij zijn niet verantwoordelijk voor de wantoestanden op de grachten.”

“De 35 salonboten die in Amsterdam varen, zijn niet de oorzaak van de drukte op het water, maar dreigen wel hun vergunning te verliezen. Zij varen nauwelijks met toeristen en zijn niet gebonden aan het vaargebied en de route langs bezienswaardigheden. Er zijn zoveel verschillen dat het niet reëel is om de salonboten over een kam te scheren met de open sloepen en toeristische rondvaartboten.”

Een waarheid als een koe. Sterk argument tegen de gemeente die de activiteiten van de salonbooteigenaren wil tegenwerken.

Op onze schepen is ventilatie gegarandeerd

De aerosollen rond het coronavirus spelen een steeds belangrijker rol. Waar de druppeltjes blijven hangen, ligt besmetting op de loer. Verblijf binnen is gevaarlijker dan buiten. Op een salonboot van Rederij Belle loopt u aanmerkelijk minder risico; zeker op een varend schip vliegen de aerosollen sneller weg dan in een huis.

Onze schepen zijn uitgerust met een verwarmingssysteem, dat onderin de koude lucht wegzuigt. Die wordt verwarmd en via het dak van de boot afgevoerd.

De nieuwste regels

Vanaf 29 september gelden de volgende regels:

– Binnen mogen maximaal 30 mensen samen zijn
– Buiten mogen maximaal 40 mensen samen zijn
– Bij uitvaarten is het aantal niet beperkt

In tegenstelling tot de horeca geldt er voor schepen geen eindtijd. Wij mogen de vaartocht uitvoeren op ieder gewenst tijdstip en zijn daarin niet beperkt.

 

Feest op een boot organiseren

Veel variatie in schepen

Laat u eens inlichten over de kansen en mogelijkheden die Rederij Belle u kan bieden voor een salonboottocht met collega’s, vrienden of familie. Of voor een tocht met veel mensen op het befaamde stoomorgelschip de Succes.

Zeilt u liever? We kunnen u een van de snelste lemsteraken van ons land krachtig aanbevelen!

Getrouwen en geliefden van tijd tot tijd zien en spreken is heel erg belangrijk in het leven; in de buitenlucht loopt u het minste risico.
Aanrader: bel ons voor een veilig uitje.

 



Laat een reactie achter

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen