Varen binnenstad Haarlem

Rondvaart Haarlem

Een rondvaart door Haarlem

Haarlem, hoofdstad van Noord-Holland, heeft vele prachtige gebouwen. De stad telt zelfs meer dan 1100 rijksmonumenten. Wilt u daar op een mooie en leuke manier van genieten?

Varen door Haarlem

Maak dan een rondvaart met een van onze luxe salonboten. U vaart over de singels en grachten van de stad, langs statige gevels en indrukwekkende bolwerken uit de tijd dat Haarlem nog een vestingstad was. En waar u ook vaart, bijna altijd heeft u zicht op de hoge toren van de St. Bavokerk. Ondertussen zorgt de bemanning er voor dat het u aan niets ontbreekt. Koffietafel, lunch, aangeklede borrel of diner aan boord: alles is mogelijk.

Bloemen aan boord

Met een salonboot over het Spaarne

Dwars door Haarlem stroomt de rivier het Spaarne. Deze belangrijke noord-zuidverbinding heeft door de eeuwen heen de groei en bloei van Haarlem mogelijk gemaakt. De naam ‘Spaarnestad’ is dan ook helemaal op zijn plaats. Aan het Spaarne ziet u de bekende voormalige Droste-fabriek en tal van oude loodsen liggen. De molen de Eenhoorn, gebouwd in 1776, is ook uw aandacht waard, net als het Teylers Museum, het oudste museum van Nederland.

De mooie binnenstad van Haarlem

Onze salonboten kunnen helaas niet onder alle lage bruggen van de binnenstad door. Maar er zijn voldoende plekken om even voor een tussenstop aan te meren en vervolgens te voet rond te kijken. Vaak zijn daar ook zeer gezellige terrassen bij.
Nog een tip voor wie trouwplannen heeft: stellingmolen de Adriaan, schitterend gelegen aan het Spaarne, is een officiële trouwlocatie van de gemeente Haarlem. De zaal op de eerste verdieping biedt een mooi uitzicht over de stad.

 

Varen Haarlem

Een boottocht in de omgeving

U kunt een van onze salonboten huren voor een vaartocht door de stad, maar ook daarbuiten zijn er volop mogelijkheden. In het noordoosten ligt bijvoorbeeld de waterplas de Mooie Nel, met vier jachthavens voor de pleziervaart. Nog iets noordelijker komt u aan in Spaarndam met zijn beschermde dorpsgezicht. De hier gelegen kolksluis is de oudste nog dienstdoende schutsluis van Europa. Vanzelfsprekend kan uw vaartocht ook beginnen of eindigen in Haarlem. Zegt u maar hoe, waar en hoe lang u wilt varen. Wij maken graag een route op maat voor u.

 

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen