L.-euser

Historische vaartocht over de Vecht

Historische vaartocht over de Vecht

Buitenhuizen, theekoepels, groene oevers en een schitterende salonboot: is dat geen mooie omgeving om meer te weten te komen over de geschiedenis van de Vechtstreek en haar bewoners? De gids aan boord neemt u mee naar vroeger tijden.

Gaat u mee, een paar huizen bekijken?

Met dit culturele arrangement duikt u in de rijke historie van de Vecht. Alle dorpen en buitenhuizen aan de Vecht hebben een bijzondere geschiedenis. Onze gids en kunsthistorica Juliette Jonker-Duynstee kan daar met groot enthousiasme en deskundigheid over vertellen. Ze deelt ook graag met u welke bekende mensen er nu op deze mooie plekken wonen.
U bekijkt de dorpjes en huizen niet alleen vanaf het water: we onderbreken de historische vaartocht over de Vecht met een tussenstop in het plaatsje Loenen. Daar maken we een wandeling door de oude en sfeervolle straatjes. Laat het verleden weer tot leven komen met dit unieke arrangement!

 

De parel van de Vechtstreek

Loenen aan de Vecht heeft als bijnaam ’de parel van de Vechtstreek’ – en dat is helemaal terecht. Een bezoek aan dit pittoreske dorp mag dan ook niet ontbreken aan onze historische vaartocht over de Vecht. De wandeling door Loenen voert u langs een molen, prachtige overtuinen, bijzondere huizen en de gotische kerk naar het voormalige kasteel Kronenburg.

 

Programma Historische vaartocht over de Vecht

 • 14:00 uur
  Het startpunt van uw vaartocht is het centrum van Breukelen, waar een van onze salonboten u opwacht. Aan boord ontvangen we u met koffie, thee en gebak. Na het welkomstwoord van de kapitein neemt Juliette de microfoon over voor een interessante toelichting.
 • 15:00 uur
  Aankomst in Loenen. U gaat van boord voor een wandeling door het centrum onder leiding van Juliette.
 • 16:00 uur
  U komt weer aan boord van de salonboot, we varen richting Breukelen. Onderweg serveren wij borrelhapjes en drankjes en is er alle gelegenheid om even na te praten en vragen aan Juliette te stellen.
 • 17:00 uur
  U bent weer terug in Breukelen, einde van het programma.

Prijzen

De prijs indicatie p.p. van het arrangement Historische vaartocht over de Vecht bedraagt:

 • 20-40 personen: € 89,-
 • 41-65 personen: € 69,-

Deze prijs is inclusief koffie met gebak, drankjes, borrelhapjes, bediening scheepshuur en BTW. Wilt u een net iets ander programma? Of de vaartocht bijvoorbeeld afsluiten met een varend bezoek aan een restaurant? Neem even contact op voor een offerte op maat.

 

lunch aan boord
Boot huren Amsterdam
Belle in Amsterdam

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen

Wij willen Rederij Belle graag bedanken voor de zeer geslaagde “get together” van Innovation Norway en haar gasten. Een speciale gast was de ambassadeur van Noorwegen in Nederland, mw. E. Bugge. Wij hebben enorm genoten. Een vriendelijke groet aan kapitein Hans en zijn assistente.

Innovation Norway

Het was een dag om nooit te vergeten. Allemaal lieve mensen om ons heen. Het vloog allemaal voorbij. De trip was zeer professioneel geregeld, met een uitstekende bediening. Nogmaals heel erg bedankt voor de perfecte dag die, mede dankzij jullie, tot een groot succes is geworden. Hopelijk nog eens tot ziens en het gaat jullie goed.

Kees Havenaar

Inmiddels ligt onze trouwdag alweer even achter ons, maar wat een fantastische dag hebben wij om op terug te kijken. Ook op de Dame van Amstel was alles super geregeld, waarvoor we jullie nog hartelijk willen bedanken! Soms heb je foto’s nodig om dingen weer te herinneren en daardoor willen wij in het bijzonder nogmaals de hele aardige kapitein bedanken! We zien hem regelmatig op foto’s terug zoals bij het aan boord helpen van de moeder van de bruidegom die al 83 is en veelal in een rolstoel zit en mijn neefje Lars (waarvan ik erg blij was dat hij er bij kon zijn door de hersentumor waar hij mee is geboren) die het geweldig vond om bij de kapitein te zitten. Op het laatst is de kapitein ook weer te zien als hij helpt voorkomen dat de jurk van de bruid al te vies wordt tijdens een enorme regenbui! Namens ons beide nogmaals hartelijk dank!