Bij Belle van Zuylen op visite

Bij Belle van Zuylen op visite

Dit culturele arrangement is gewijd aan een van Nederlands eerste feministes: de schrijfster Belle van Zuylen, die tevens de naamgeefster van een van onze salonboten is. Het arrangement omvat een bezoek aan het statige Slot Zuylen.

Over de Vecht naar het slot van Belle

Vanuit Maarssen vaart u richting Oud-Zuilen over een van de mooiste stukken van de Vecht. Onze salonboot voert u langs prachtige buitenhuizen. Aangekomen in Oud-Zuilen, meert de salonboot af bij Slot Zuylen, een kasteel waar vele roemruchte ridders en adellijke geslachten gewoond hebben. De bekendste bewoner van het kasteel was de schrijfster Belle van Zuylen, zij leefde er tot haar 31e jaar.
Slot Zuylen is nu een museum. U krijgt er een uitgebreide historische rondleiding door de verschillende vertrekken, zoals de Gobelinzaal, de Eetkamer, de Bibliotheek, de Blauwe Kamer en het Theekamertje. Een kijkje in het boeiende leven van Belle mag natuurlijk niet ontbreken.

 

Mooie salonboten

U kunt voor gezelschappen vanaf 20 personen varen op de salonboot Belle van Zuylen en voor grotere groepen is de salonboot Dame van Amstel het meest geschikt.

Programma arrangement Belle van Zuylen

  • 13:30 uur
    U scheept in op de salonboot die ligt afgemeerd in het centrum van Maarssen, bij het mooie gemeentehuis Goudestein. U wordt ontvangen met koffie, thee en gebak. Als iedereen aan boord is, gaan de trossen los voor de vaartocht over de mooie Vecht.
  • 14:30 uur
    Aankomst bij slot Zuylen. U gaat van boord voor een bezoek aan het kasteel en volgt een rondleiding die u van alles leert over de geschiedenis van het kasteel en het leven van Belle van Zuylen.
  • 15:30 uur
    U gaat weer aan boord en er wordt koers gezet richting Maarssen. Aan boord serveren wij drankjes en borrelhapjes.
  • 16:30 uur Aankomst in Maarssen.
lunch aan boord

Langer varen?

Het arrangement Belle van Zuylen duurt 3 uur, maar als u de vaartocht wilt uitbreiden of er andere activiteiten aan wilt koppelen, dan horen we dat graag. Er is heel veel mogelijk.

Belle in Amsterdam
Rustig varen in Amsterdam

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen

Wij willen Rederij Belle graag bedanken voor de zeer geslaagde “get together” van Innovation Norway en haar gasten. Een speciale gast was de ambassadeur van Noorwegen in Nederland, mw. E. Bugge. Wij hebben enorm genoten. Een vriendelijke groet aan kapitein Hans en zijn assistente.

Innovation Norway

Het was een dag om nooit te vergeten. Allemaal lieve mensen om ons heen. Het vloog allemaal voorbij. De trip was zeer professioneel geregeld, met een uitstekende bediening. Nogmaals heel erg bedankt voor de perfecte dag die, mede dankzij jullie, tot een groot succes is geworden. Hopelijk nog eens tot ziens en het gaat jullie goed.

Kees Havenaar

Inmiddels ligt onze trouwdag alweer even achter ons, maar wat een fantastische dag hebben wij om op terug te kijken. Ook op de Dame van Amstel was alles super geregeld, waarvoor we jullie nog hartelijk willen bedanken! Soms heb je foto’s nodig om dingen weer te herinneren en daardoor willen wij in het bijzonder nogmaals de hele aardige kapitein bedanken! We zien hem regelmatig op foto’s terug zoals bij het aan boord helpen van de moeder van de bruidegom die al 83 is en veelal in een rolstoel zit en mijn neefje Lars (waarvan ik erg blij was dat hij er bij kon zijn door de hersentumor waar hij mee is geboren) die het geweldig vond om bij de kapitein te zitten. Op het laatst is de kapitein ook weer te zien als hij helpt voorkomen dat de jurk van de bruid al te vies wordt tijdens een enorme regenbui! Namens ons beide nogmaals hartelijk dank!