Sail Pampus

Pracht en praal op en rond het forteiland Pampus in het weekend van 24 en 25 augustus! Vaar mee naar Pampus met ons stoomschip Succes vanuit Almere Haven en ontdek de wijdheid en schoonheid van het IJsselmeer met haar historische havens en haar groene parel: Pampus! Het gaat om een ochtendvaarttocht van ongeveer 3 uur met koffie, thee en lunch aan boord. Aansluitend brengen wij een bezoek aan Pampus, zijn fort en de nieuwe attractie Het geheime Wapen van Amsterdam!

Boek uw toegangsticket hier nu online.

Het programma

Op zaterdag 24 en zondag 25 augustus start Sail Pampus ‘s ochtends om 10.00 uur in de haven van Almere. Na ontvangst aan boord met koffie en thee varen we via een mooie route over het IJmeer naar de haven van Pampus. Pampus ligt in het midden van het IJmeer en werd in 1996 opgenomen als UNESCO Werelderfgoed. Het belevingscentrum is onderdeel van de Stelling van Amsterdam en biedt een geweldige ontdekkingstocht, voor zowel jong als oud.

Rond 12.00 uur verzamelt het varend erfgoed van Sail Pampus zich rondom het werelderfgoed. Wij serveren aan boord een heerlijke lunch waarna wij aanmeren bij Pampus en u het eiland kan gaan verkennen. Vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur kunt u uw tijd vrij besteden op het Forteiland. Rond 16.00 uur, wanneer ons stoomorgel van zich laat horen, verzamelen wij weer op de steiger en varen we terug naar de haven van Almere waar we rond 17.00 uur zullen arriveren.

   

 

Pampus

Op Pampus beleef je de verhalen van de vroegere ondiepte, het eiland, het fort en 400 jaar oer-Hollandse geschiedenis en avontuur. Bezoek de multimediale, interactieve tentoonstelling “Het Verhaal van Pampus” en reis in een klein uurtje door 400 jaar geschiedenis! Forteiland Pampus zit vol verhalen, die teruggaan tot de VOC-tijd, toen schepen uit de Oost op weg naar Amsterdam voor Pampus kwamen te liggen. Naast een bezoek aan deze belevingsroute of die van “Het geheime Wapen van Amsterdam” kun je ook zelf het eiland en fort verkennen.

  

Boekingsinformatie

Boek uw toegangsticket hier nu online.

Kinderen tot en met 3 jaar zijn gratis

Kinderen vanaf 4 tot en met 11 jaar €41,00

Kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen €56,00

Beperkt aantal plaatsen, dus boek snel!

Het arrangementen is inclusief:
– Vaartocht vanuit Almere Haven van en naar Pampus
– Entreegeld voor Pampus
– Koffie/thee en limonade onbeperkt tijdens de vaartocht
– Heerlijke lunch aan boord
– Bijdrage voor het onderhoud tot het behoud van het fort

Bent u in het bezit van een museumkaart, breng deze dan mee! Bij aankomst op het Forteiland kan deze voor u worden gescand door het personeel.

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen