Varen Westeinderplassen

Westeinderplassen

Arrangements

Klinkend dagje uit op de Westeinderplassen

Verjaardag, jubileum of een reünie met oude vrienden: er is altijd wel een reden voor een feestje. Wilt u daar iets heel speciaals van maken,…

More information

Zakelijk varen in stijl op de Westeinderplassen

Bent u op zoek naar een bijzonder bedrijfsuitje? Een speciale plek om uw medewerkers te bedanken en te motiveren? U bent van harte welkom op…

More information

Trouwen op een boot

Trouwen op een boot op de Westeinder Plassen
More information

Varen op de Westeinderplassen

De Westeinderplassen als watersportgebied
De Westeinderplassen, die een oppervlakte van ruim 10 km² hebben, bestaan uit een grote plas en verschillende kleinere plassen. De plassen zijn met elkaar verbonden door een netwerk van kleine slootjes. Je kunt er zwemmen, zeilen, windsurfen, roeien en motorbootvaren. Langs de oevers van de Westeinderplassen zijn zo’n 50 jachthavens. Ook zijn er recreatiegebieden, o.a. bij Vrouwentroost en Aalsmeer (bij de watertoren). Bij de recreatiegebieden zijn strandjes aangelegd. Van april tot en met oktober zijn er veel recreanten te vinden op en rond de Westeinderplassen. In de plassen bevinden zich een heleboel eilandjes, de meeste zijn particulier bezit en worden gebruikt voor recreatie. Mensen plaatsten er vroeger hun zomerhuisje maar tegenwoordig is dat verboden en mag er alleen nog dagrecreatie plaatsvinden. Naast de particuliere eilanden zijn er ook een paar eilanden voor openbare recreatie waarop bijvoorbeeld gebarbecued kan worden. De eilandjes zijn alleen per boot bereikbaar.

Boottocht over de Westeinderplassen

Salonboten op de Westeinderplassen
Onze salonboten Dame van Amstel, Adeline en de kleinere Emma kunnen op de Westeinderplassen varen. De Dame van Amstel en de Adeline zijn geschikt voor de wat grotere groepen, de Emma voor kleine groepjes tot 20 personen. Meer informatie over deze salonboten vindt u op: Dame van Amstel, Adeline of Emma.
Uiteraard is het ook mogelijk om aan boord te dineren op elk niveau. Meer informatie over de cateringmogelijkheden aan boord van onze schepen vindt u bij catering-mogelijkheden.

De natuur van de Westeinderplassen
In, op en rond de Westeinderplassen is er een schat aan flora en fauna: vissen, vogels en (zeldzame) planten. In de Westeinderplassen zwemt o.a. snoek, paling en de zeldzame Europese meerval.

Most booked in Westeinderplassen

Vergaderen op een boot

Bedrijfsuitje op een boot Westeinderplassen

More information

Eten op een boot op de Westeinderplassen

More information

Like to know more or have a specific question?

Vragen formulier EN

Links

Rechts

Bezig met versturen