Bij Belle van Zuylen op visite

Bij Belle van Zuylen op visite

Dit culturele arrangement is gewijd aan een van Nederlands eerste feministes: de schrijfster Belle van Zuylen, die tevens de naamgeefster van een van onze salonboten is. Het arrangement omvat een bezoek aan het statige Slot Zuylen.

Over de Vecht naar het slot van Belle

Vanuit Maarssen vaart u richting Oud-Zuilen over een van de mooiste stukken van de Vecht. Onze salonboot voert u langs prachtige buitenhuizen. Aangekomen in Oud-Zuilen, meert de salonboot af bij Slot Zuylen, een kasteel waar vele roemruchte ridders en adellijke geslachten gewoond hebben. De bekendste bewoner van het kasteel was de schrijfster Belle van Zuylen, zij leefde er tot haar 31e jaar.
Slot Zuylen is nu een museum. U krijgt er een uitgebreide historische rondleiding door de verschillende vertrekken, zoals de Gobelinzaal, de Eetkamer, de Bibliotheek, de Blauwe Kamer en het Theekamertje. Een kijkje in het boeiende leven van Belle mag natuurlijk niet ontbreken.

 

Mooie salonboten

U kunt voor gezelschappen vanaf 20 personen varen op de salonboot Belle van Zuylen en voor grotere groepen is de salonboot Dame van Amstel het meest geschikt.

Programma arrangement Belle van Zuylen

  • 13:30 uur
    U scheept in op de salonboot die ligt afgemeerd in het centrum van Maarssen, bij het mooie gemeentehuis Goudestein. U wordt ontvangen met koffie, thee en gebak. Als iedereen aan boord is, gaan de trossen los voor de vaartocht over de mooie Vecht.
  • 14:30 uur
    Aankomst bij slot Zuylen. U gaat van boord voor een bezoek aan het kasteel en volgt een rondleiding die u van alles leert over de geschiedenis van het kasteel en het leven van Belle van Zuylen.
  • 15:30 uur
    U gaat weer aan boord en er wordt koers gezet richting Maarssen. Aan boord serveren wij drankjes en borrelhapjes.
  • 16:30 uur Aankomst in Maarssen.
lunch aan boord

Langer varen?

Het arrangement Belle van Zuylen duurt 3 uur, maar als u de vaartocht wilt uitbreiden of er andere activiteiten aan wilt koppelen, dan horen we dat graag. Er is heel veel mogelijk.

Belle in Amsterdam
Rustig varen in Amsterdam

Like to know more or have a specific question?

Vragen formulier EN

Links

Rechts

Bezig met versturen