Blog over exclusief varen

Rederij Belle vaart elektrisch met salonboot Emma


Sinds deze zomer vaart Rederij Belle met haar salonboot Emma volledig schoon en elektrisch door de grachten van Amsterdam, Amstel en de Vecht. Emma is een salonboot die ruimte biedt aan 20 pers. en wordt gebruikt voor dagjes uit en andere vaaractiviteiten.

Voordelen van elektrisch varen

De voordelen van elektrisch varen zijn evident “Emma maakt sinds de verbouwing naar elektrisch geen enkel geluid meer, wat een groot verschil is met het geluid dat de dieselmotor voorheen maakte”, sprak Sacha Emmerik directeur van Rederij Belle. “Daarnaast is hij veel zuiniger en is er geen luchtvervuiling”.

Ombouw verzorgt door E-ship

De ombouw van de oude naar de nieuwe elektrische staat is verzorgd door E-ship. “E-ship heeft geweldig werk geleverd en de boot precies zo omgebouwd zoals wij wilden. Zij hebben o.a. de voorstuwing geleverd, de motor vervangen voor een elektromotor en de schroefas verwijderd. Het was echt een werkje maar wel met een geweldig resultaat”, aldus Emmerik.

Over Rederij Belle

Rederij Belle verhuurt vier luxe salonboten voor dagjes uit en andere vaaractiviteiten door Amsterdam, Amstel en de Vecht. De verbouwing van de Emma betekent de tweede salonboot in de serie van vier die elektrisch gaat. Eerder is salonboot Belle van Zuylen al verbouwd naar een milieuvriendelijke sloep.

Noot voor de redactie

Voor meer informatie, additioneel beeldmateriaal of interview-aanvragen neemt u contact op met ons via info@rederijbelle.nl.1 reactie

  1. Wat kost een rondvaart met de familie bij 50jarige bruiloft .6 personen en5 kinderen van 16 jaar tm10jaar .of in mei of in november.zie graag de prijs

Laat een reactie achter

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen