Blog over exclusief varen

As verstrooien op een boot

As verstrooien op het water, hoe werkt het


Steeds vaker kiezen nabestaanden ervoor om de as van de overledene op het water te verstrooien. Op onze salonboten is dat uiteraard mogelijk. We maken een vaartocht en u bepaalt de plek en het moment van de verstrooiing en de begeleidende ceremonie.

Het verstrooien van as kan in principe plaatsvinden op elk stuk openbaar water, of het nu het Markermeer, het IJ, de Amstel, de Vecht of een van de Amsterdamse grachten is. Formeel dient u de verstrooiing wel te melden. Wij kunnen u daarbij helpen.

Er zijn meerdere manieren om as te verstrooien. Het kan in een oplosbare urn of met een strooikoker. De oplosbare urn legt u zelf in het water. Nadat hij nog een tijdje blijft drijven zinkt hij vanzelf naar de bodem. Wij adviseren om de as niet los over het water te strooien.

De kosten van een verstrooiing hangen af van uw persoonlijke wensen. Er zijn klanten die de ceremonie simpel houden en er zijn klanten die het met meerdere mensen willen delen en er een grote happening van maken. Aangezien u uw verzekeringsgeld besteedt zoals u wilt is het aan u om te bepalen hoe u dit aanpakt. Hebt u hierover vragen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.Laat een reactie achter

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen