Zeilschip lemsteraak Sail Farewell Parade

op 16 augustus 2020

Farewell Parade Lunchvaartocht

Zondag 16 augustus is de laatste dag van Sail Amsterdam 2020. Via de sluizen van IJmuiden zullen de grote zeilschepen weer open zee kiezen. Net als bij eerdere edities van Sail worden ze ook deze keer uitgezwaaid, vanaf de kant en vanaf het water. Wij varen ook mee in deze ‘farewell parade’, met onze schepen.

Wees welkom

Sail 2020 zal ongetwijfeld weer heel veel mensen op de been en aan boord brengen. Misschien wordt het record van 2,6 miljoen bezoekers uit 2005 wel verbroken. Zondag 16 augustus loopt dit nautische evenement ten einde – maar dat gaat niet zomaar. De windjammers krijgen een mooi afscheid met de Farewell Parade.

Wat maar varen kan begeleidt ze op het Noordzeekanaal, richting de sluizen van IJmuiden. Wilt u ook meevaren met uw vrienden of relaties? U bent welkom: wij verzorgen die dag vaartochten met lunch aan boord.

Luxe lemsteraak Grote Jager

Onze lemsteraak Grote Jager is een vorstelijk zeilschip. Het is een van de snelste lemsteraken van ons land. Ze zeilt als vanzelf en altijd in Koninklijke rust. Buiten in de royale, veilige kuip kunt u comfortabel verblijven aan de grote tafel. Zelf aan het roer staan mag uiteraard.

Ervaar nu zelf dit schip van Koninklijke klasse! Sfeervol ingericht door de stylisten van Co van der Horst. Licht, stijlvol en met Tom Dixon accenten. De ruime zithoek voor in het schip biedt zitplaats aan ca. 14 personen. Verzonken achter de bank en zo omhoog te toveren, is een groot tv-scherm voor presentaties of vergaderingen. Vanuit de kombuis verschijnen heerlijke hapjes en drankjes. U kunt bij ons terecht voor sail amsterdam voor een ochtend-, middag- of avondprogramma.

Farewell parade zondag 16 augustus 2020

13:00 uur
De gasten worden verwacht in Zaandam.

13:15 uur
U wordt ontvangen aan boord met koffie of thee en huisgemaakte lekkernijen. Wanneer iedereen aan boord is, wordt er koers gezet richting de haven van Amsterdam. De gehele vaartocht wordt u goed verzorgd door onze hostesses aan boord en voorzien van onbeperkt drankjes.

14.00 uur
Aangekomen bij de IJhaven ook wel “Oranje Oceaan” genoemd wachten we tot de Tall Ships één voor één door de brug komen. Onderweg wordt er een lunch geserveerd.Wanneer de Tall Ships door de brug zijn, vertrekken zij in een parade richting IJmuiden. Tezamen met de duizenden mensen op de kade en de honderden bootjes op het water zwaaien we de schepen vaarwel. Een geweldige ervaring.

17:00 uur
Het schip zet weer langzaam koers richting Zaandam.

18:00 uur
Eind van een fantastische dag. We meren af aan de kade in Zaandam.

Prijs

Arrangementsprijs per persoon € 265,00. 

U kunt dit Sail arrangement alleen boeken voor de volledige bezetting van het schip.

Luxe lemsteraak Grote Jager 24 personen

Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw en onder voorbehoud van wijzigingen in het programma door stichting Sail. Inclusief catering, een bijdrage aan het evenement en gebaseerd op een maximale bezetting per schip.

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen

Wij willen Rederij Belle graag bedanken voor de zeer geslaagde “get together” van Innovation Norway en haar gasten. Een speciale gast was de ambassadeur van Noorwegen in Nederland, mw. E. Bugge. Wij hebben enorm genoten. Een vriendelijke groet aan kapitein Hans en zijn assistente.

Innovation Norway

Was in het kort…fantastisch, goed georganiseerd, op tijd, hoge kwaliteit van eten, uitstekende service en goede planning.
Gasten kregen ondanks de donkere avond een goed beeld van Amsterdam verlicht in een warme omgeving van de mooie boot.

Koninklijke Luchtvaart Maatschappij, Rick van de Wouw

Inmiddels ligt onze trouwdag alweer even achter ons, maar wat een fantastische dag hebben wij om op terug te kijken. Ook op de Dame van Amstel was alles super geregeld, waarvoor we jullie nog hartelijk willen bedanken! Soms heb je foto’s nodig om dingen weer te herinneren en daardoor willen wij in het bijzonder nogmaals de hele aardige kapitein bedanken! We zien hem regelmatig op foto’s terug zoals bij het aan boord helpen van de moeder van de bruidegom die al 83 is en veelal in een rolstoel zit en mijn neefje Lars (waarvan ik erg blij was dat hij er bij kon zijn door de hersentumor waar hij mee is geboren) die het geweldig vond om bij de kapitein te zitten. Op het laatst is de kapitein ook weer te zien als hij helpt voorkomen dat de jurk van de bruid al te vies wordt tijdens een enorme regenbui! Namens ons beide nogmaals hartelijk dank!