Varen van Uithoorn naar Amsterdam

Door het Amstelland naar de hoofdstad

De boottocht over de Amstel, van Uithoorn naar Amsterdam, begint landelijk. De rivier de Amstel slingert zich door het veenlandschap. Deze gebieden zijn ingeklonken, u kijkt daardoor van boven op het landschap. U vaart door de prachtige dorpjes Nes en Ouderkerk en over de Amstel Amsterdam in: een overweldigende belevenis.

Wijn en trouwen

De route begint bij de splitsing van de Amstel en de Kromme Mijdrecht. De Amstel is hier kronkelig en mooi. Op deze strategische plek ligt een van de forten van de Stelling van Amsterdam, Fort aan de Drecht. In het fort is onze wijnleverancier Vinocerf gevestigd. Het maison organiseert graag een wijnproevrij voor u in haar sfeervol ingerichte proeflokaal.
Een kilometer buiten het dorp ligt de oude Thamerkerk, die een populaire trouwlocatie is. De Dame van Amstel legt er geregeld aan om met een bruidspaar en hun gasten een boottocht over de Amstel te maken.

Trouwen aan boord

Varen, aanmeren, lekker eten

In Ouderkerk aan de Amstel bevinden zich tal van uitstekende restaurants, waaronder ’t Jagershuis waar we aan het terras kunnen aanmeren. Restaurant ’t Jagershuis maakt deel uit van onze dinner cruise op de Amstel. Andere aan te bevelen gelegenheden zijn Restaurant Paardenburg, Loetje aan de Amstel, Ron Blauw en Restaurant Lute.

Amsterdam bekijken vanaf het water

Verder langs de Amstel, richting Amsterdam, komen we aan de rand van de stad café ’t Kalfje tegen. Het ruime terras aan het water is een geliefde bestemming voor een zondagmiddagbezoek. Bij de Omval splitst het water zich in de Amstel en de Weespertrekvaart, het vaarwater naar de Vecht. Wij blijven op de Amstel en varen richting centrum. Onderweg komen we vele markante bruggen en gebouwen tegen, zoals de Berlagebrug uit 1928 en het befaamde Amstel Hotel. Hier meren onze schepen regelmatig aan om gasten te laten opstappen of om gerechten aan boord te laten serveren.

Iets verderop passeren we Koninklijk Theater Carré – ook een favoriete plek om op en af te stappen – en de Magere Brug, die zeer geliefd is voor trouwfoto’s. Een kus aan boord, onder de brug, hoort er natuurlijk ook bij! Nog verder de stad in komen we bij het Oosterdok, met onder meer het Scheepvaartmuseum, het Hilton Hotel en het Amrath Hotel. De overdekte binnenplaats van het Scheepvaartmuseum is geschikt voor evenementen en diners met grote groepen.

Nieuwe architectuur

Het laatste vaarwater van onze tocht is het IJ. De verwaarloosde pakhuizen en gebouwen die hier stonden hebben plaatsgemaakt voor (of zijn veranderd in) prachtige gebouwen zoals filmmuseum EYE, het Muziekgebouw aan ‘t IJ en het nieuwe Paleis van Justitie. Wilt u tijdens uw vaartocht een toelichting op deze architectuur krijgen, of meer te weten komen over de geschiedenis van de Amstel en Amsterdam? Wij zorgen voor een deskundige gids aan boord.

Champagne aan boord
Salonboot & Partyboot in Amsterdam voor een mooi feestje
Ontvangst aan boord

Direct meer weten of een specifieke vraag?

Vragen formulier NL

Links

Rechts

Bezig met versturen

Het was een dag om nooit te vergeten. Allemaal lieve mensen om ons heen. Het vloog allemaal voorbij. De trip was zeer professioneel geregeld, met een uitstekende bediening. Nogmaals heel erg bedankt voor de perfecte dag die, mede dankzij jullie, tot een groot succes is geworden. Hopelijk nog eens tot ziens en het gaat jullie goed.

Kees Havenaar

Wij willen Rederij Belle graag bedanken voor de zeer geslaagde “get together” van Innovation Norway en haar gasten. Een speciale gast was de ambassadeur van Noorwegen in Nederland, mw. E. Bugge. Wij hebben enorm genoten. Een vriendelijke groet aan kapitein Hans en zijn assistente.

Innovation Norway